STRATONİKEİA'NIN 2 BİN 200 YILLIK MECLİS BİNASI ASLINA UYGUN RESTORE EDİLDİ

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki, "gladyatörler şehri" olarak bilinen Stratonikeia Antik Kenti'nin 2 bin 200 yıllık meclis binası, yeni oturma basamaklarıyla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

STRATONİKEİA'NIN 2 BİN 200 YILLIK MECLİS BİNASI ASLINA UYGUN RESTORE EDİLDİ

MUSTAFA AKTAŞ

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki, adını çok hazin bir aşk hikâyesinden alan aynı zamanda ‘Gladyatörler Şehri’ olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti'nde bulunan birçok tarihi yapı restore edilmişti.

Son olarak da 2 bin 200 yıllık meclis binası, yeni oturma basamaklarıyla ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan, birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve dünyanın en büyük mermer kentleri arasında gösterilen Stratonikeia, Helenistik, Roma, Bizans, Beylikler, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinden izler barındırıyor.

Stratonikeia ve Lagina Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Çok uzun zamandır Stratonikeia ve Lagina’da kazı ve restorasyon çalışmaları yapıyoruz. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan, birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve dünyanın en büyük mermer kentleri arasında gösterilen Stratonikeia, Antik ketti Helenistik, Roma, Bizans, Beylikler, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinden izler barındırmanın yanı sıra doğal güzelliği ile de büyük ilgi odağı olmaya devam ediyor. Stratonikeia ve Lagina olmak üzere her iki antik kentlere yerli yabancı turistlerin büyük ilgisi devam ederken kazı çalışmalarımız da devam ediliyor.”

Bu haber toplam 589 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.