STRATONİKEİA VE LAGİNA’YA ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

Muğla’nın Yatağan İlçesinde bulunan Helenistik çağından beri tüm medeniyetlere ev sahipliği yapan, Stratonikeia ve Lagina antik kentlere ziyaretçi akını sürüyor. Turizm haftası etkinlikleri çerçevesinde de Stratonikeia ve Lagina’ya yoğun ziyaretçi geldi.

STRATONİKEİA VE LAGİNA’YA ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

Edindiğimiz bilgiye göre, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Stratonikeia Antik Kenti ve Lagina Kutsal alanına yapılan geziye Muğla Sıtkı Koçman üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Ayazlar, Dekan Yard. Dr. Öğr. Üyesi Senem Yazıcı Yılmaz ve Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Erol Can katıldı. Ayrıca Turizm Fakültesi hocaları Prof. Dr. Cafer Topaloğlu, Doç. Dr Funda Ön, Doç. Dr. Reyhan Arslan Ayazlar, Doç. Dr. Uğur Çalışkan, Dr. Öğr. Üyesi Nur Çelik İlal, Dr. Öğr. Üyesi Filiz Gümüş Dönmez, Dr. Saim Aslan, Bahar Sena Yılmaz, Ulaş Kılıçaslan hocaların eşliğinde, Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Yiyecek ve İçecek Bölümünden toplam 130 öğrenci gezide yer aldılar.

Stratonikeia ve Lagina Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, bouleuterion (Meclis Binası)'da etkinliğe katılanlara kent hakkında bilgiler verdi ve sohbet gerçekleştirildi.

Bu etkinlik Odeon travel işbirliği ile Muğla Sıtkı Koçman üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından profesyonel rehber eşliğinde gerçekleştirildi. Odeon Travel Ege Bölge Müdürü Boğaç Fethi Gülseren ve Marmaris Bölge Müdürü Bülent Karaman’da antik kent gezisine katılım sağlayarak desteklediler. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Ayazlar, Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt'e alanda yapılan kazı ve restorasyon çalışmaları ile etkinliğe olan destekleri için teşekkür belgesi verdi.

MUSTAFA AKTAŞ

Bu haber toplam 388 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.