KAVAKLIDERE’NİN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNÜ CEVİZ İÇİN İMZALAR ATILDI

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile S.S. Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında Kavaklıdere’de ceviz üretim kapasitesinin ve pazarlanabilir ürün niteliğinin arttırılması için imzalar atıldı.

KAVAKLIDERE’NİN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNÜ CEVİZ İÇİN İMZALAR ATILDI

***Muğla Büyükşehir Belediyesi ile S.S. Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında Kavaklıdere’de ceviz üretim kapasitesinin ve pazarlanabilir ürün niteliğinin arttırılması için imzalar atıldı. Proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından kooperatife ceviz kırma, boylama, taşıma bandı, çuval ağzı dikme makinaları verilecek.

*** Muğla’nın her alanda ön plana çıktığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, tarıma hep destek verdiklerini belirterek, “Muğla sadece turizm ile ön plana çıkan değil, tarım ve kültürüyle de anılan bir şehir. Bunun yanında teknoloji kenti Muğla’yı da yaratabiliriz” dedi.

SİNEM KARAKAYA

Muğla’da tarıma ve kooperatiflere verdiği destekle adından söz ettiren, Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi’nin kurulmasına öncülük eden Büyükşehir Belediyesi Muğla’da tarımsal üretime destek olmak için bir projeyi daha hayata geçirdi.

535 ortaklı S.S. Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile ceviz üretim kapasitesi ve pazarlanabilir ürün niteliğinin artması için imzaları Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Kooperatif Başkanı Yasin Gürler attı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi ve S.S. Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında imzalanan protokol ve hazırlanan proje ile Büyükşehir Belediyesi tarafından ceviz kırma, boylama, taşıma bandı, çuval ağzı dikme makinaları kooperatifin kullanımına sunulacak.

Büyükşehir Belediyesi personeli kooperatif ortaklarına teknik destek sağlayacak ve Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi ürünlerin pazarlanmasında aktif rol alacak.

buyuksehir-okcularinin-bulundugu-milli-takim-dunya-ucuncusu-oldu-2023-08-07t151943-160.jpg

YASİN GÜRLER: “CEVİZ ÜRETİMİNDE SORUNLAR YAŞADIK, BU PROTOKOLLE ÜRETİMİ ARTTIRACAĞIZ”

Protokol imza töreninde konuşan S.S. Kavaklıdere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yasin Gürler coğrafi işaretli Kavaklıdere cevizi gibi bir ürüne sahip olduklarını, Büyükşehir desteği ile bu ürünün üretimini arttırıp pazarlanmasıyla üreticilerin emeğinin karşılığını fazlasıyla almasını sağlayacaklarını söyledi.

Yasin Gürler; “Kooperatifimiz Kavaklıdere bölgesinde mermer üretimi fazla olduğu için bu sektörde daha fazla faaliyet göstermiş. Biz göreve geldiğimiz 2021 yılından itibaren tarımsal olarak faaliyette bulunmak için çalışmalara başladık. Kavaklıdere’miz coğrafi işaretli cevize sahip. İlçemizde Büyükşehir ve diğer kurumların desteği ile yaklaşık 200 bin ceviz fidanı dağıtımı yapıldı. Herkesin ceviz bahçeleri oluştu. Fakat sonrasında ceviz üretimi ve sonrası pazarlamasında sıkıntılar yaşadık. Bugün Büyükşehir Belediye’miz ile imzaladığımız protokolle üretimi arttırmak, sürekliliği sağlamak ve pazarlamasında da yanımızda olmanızdan dolayı çok mutluyuz. Büyükşehir Belediyemize makine desteği başta olmak üzere her şey için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Başkanı Fatih Öztürk ise, kooperatifler güç birliğini kurduklarından bu yana Muğla’nın tarımı için çok önemli imzalar attıklarını, Büyükşehir destekleri ile Muğla’nın kırsalda üretip kıyısal başta olmak üzere tüm dünyaya ürün pazarlayacağını belirtti.

buyuksehir-okcularinin-bulundugu-milli-takim-dunya-ucuncusu-oldu-2023-08-07t151909-526.jpg

BAŞKAN GÜRÜN: “ÜRETİCİMİZİN EMEĞİNİN KARŞILIĞINI FAZLASIYLA ALMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, protokol töreninde yaptığı konuşmada Muğla’nın tarımı için attıkları her adımın planlı, programlı olduğunu, kooperatifler ve üreticilerle birlikte tarım kenti Muğla’da birlikte ürettiklerini söyledi.

Başkan Gürün, “Bugün Kavaklıdere kooperatifimizle imzaladığımız protokol sadece bir işbirliği protokolü değil aynı zamanda Muğla’nın tarımı için ortaya konmuş bir vizyonun, öngörünün bir parçası. Tarımın altyapısı için göreve geldiğimizden beri oluşturduğumuz planların, diktiğimiz çınarın bir meyvesi. Güven duygusu ile ilk baştan beri üreticilerimizle birlikte Muğla’mızın bereketli topraklarında neler yapabiliriz, nasıl üreticilerimizin daha fazla emeğinin karşılığını almasını sağlayabiliriz diye çalıştık. Kuruluşuna öncülük ettiğimiz güçbirliği ile de kooperatiflerimizi tek çatı altında topladık. Bugün cevizle ilgili imzaları attık. Kavaklıdere’mizin coğrafi işaretli ürünü cevizi için kooperatifimize makine, personelimizle de teknik destek vereceğiz. Birlikte üreteceğiz. Ürettiğimiz ürünlerin değerinde satılmasıyla üreticimizin emeğinin karşılığını fazlasıyla almasını sağlayacağız” dedi.

Bu haber toplam 696 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.