GENÇLER MUĞLA'DA KAMP ATEŞİ'Nİ KÖYCEĞİZ'DE YAKTI

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden unutulmaz bir deneyim: Muğla'da yaşayıp Muğla'nın doğal ve kültürel değerlerini gezme ve tanıma imkanı bulamayan gençler "Muğla'da Kamp Ateşi" kampında Köyceğiz'de buluştu.

GENÇLER MUĞLA'DA KAMP ATEŞİ'Nİ KÖYCEĞİZ'DE YAKTI

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Muğla’nın doğal ve kültürel güzelliklerini gençlere tanıtmak için Köyceğiz Kazancı Orman Kampında 8-10 Eylül 2023 tarihleri arasında "Muğla'da Kamp Ateşi" çadır kampı etkinliği düzenledi.

Yeryüzü Cenneti Muğla’nın güzide ilçelerinden Köyceğiz'de 3 gün boyunca devam eden çadır kampına Muğla'nın ilçelerinden katılan 13-14 yaş aralığındaki 42 kız katılımcı etkinliklerle, eğitim faaliyetleriyle, eğitici oyunlarla, günlük faaliyetlerde edindikleri bilgilerle, akşamları yakılan kamp ateşiyle unutulmaz anlar yaşayıp bu üç günü dolu dolu geçirdiler.

Muğla'da Kamp Ateşi kamp programı Muğla Gençlik Merkezleri gençlik liderleri ve gönüllü gençlerinin eşliğinde oldukça etkileyici, eğlenceli faaliyetlere ve etkinliklere sahne oldu.

8 Eylül Cuma günü saat 15:00’da çadır kurma etkinliği ile başlayan kamp, doğanın kucağında çadıra yerleşme ve tanışma etkinliği ile devam etti. Ardından Köyceğiz Gençlik Merkezi’nde açık hava sineması keyfini “Hababam Sınıfı Tatilde” filmi ile çıkaran gençler, bilgi yarışması ve Köyceğiz Gölünde yıldızlar altında gece mehtap turuyla gökyüzünün büyüsünü yaşadılar.

Kampın ikinci gününe Köyceğiz Su Sporları Kamp Eğitim Merkezinde Kano antrenörlerimiz eşliğinde heyecan dolu sabah sporu ile başlayan gençler, gölde kano sporu ile tanışarak kano deneyimi yaşadılar.

Kamp alanında doğa ile iç içe kahvaltının ardından Ortaca Dalyan'da caretta caretta kaplumbağaları ile ünlü plajı İztuzun'da Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde (DEKAMER) yetkililerinden deniz kaplumbağalarının korunması ve doğanın dengesinin sağlanması hakkında bilgiler edindiler.

Dalyan tekne turu ile tarihi Kral Mezarları ve eşsiz manzaranın tadını çıkaran katılımcılar günün sonunda, Köyceğiz’e dönerek kamp alanında kamp ateşi yaktılar ve çeşitli etkinliklere katılıp oyunlar oynadılar.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Gençlik Hizmetleri Müdürü Münir Özalp, Köyceğiz İlçe Müdürü Mehmet Kaleli, Gençlik Faaliyetleri Şube Müdürü Ferit Güngör, Köyceğiz Gençlik Merkezi Müdürü Volkan Taşdemir, Kötekli Gençlik Merkezi Müdürü Zülfikar Türedi, Satınalma Şube Müdürü Bengül Yazar ve Muğla Erkek Yurdu Müdürü Memet Kılıç gençlere katılım belgesi ve yarışmalarda başarılı olanlara çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Kampın son günü olan Pazar gününe Köyceğiz Toparlar Şelalesi doğa yürüyüşü etkinliği ile başlayan gençler, Ula Akyaka'da orman kamp alanı ve sahil turu yaptıktan sonra, Azmak Nehrinde tekne turuna katılarak kampı noktaladılar.

İlimizin kültürel ve doğal güzelliklerini gençlerimize tanıtarak, geziler ve çeşitli etkinlikler yaptıklarını ifade eden Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, "Gençlerimiz bu üç günde birbirleriyle kaynaşarak arkadaşlık bağlarını güçlendirdiler ve hayatlarında ilk defa kamp deneyimi kazandılar, çeşitli etkinliklere katılıp eğitici oyunlar oynadılar. Bu hafta Muğla'da Kamp Ateşinin misafirleri kızlarımızdı, önümüzdeki hafta sonu Köyceğiz'de erkek grubumuzu ağırlayacağız, gençlerimiz için yeni projeler üretmeye devam edeceğiz. Kampımız boyunca emek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bu haber toplam 617 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.