DATÇA'YI YASA BOĞAN CİNAYETİN DURUŞMASI DEVAM ETTİ

.

DATÇA'YI YASA BOĞAN CİNAYETİN DURUŞMASI DEVAM ETTİ

Datça'da esnaflık yapan Erhan Okur'un 16 Temmuz 2022 tarihinde sabaha karşı dükkânına gelen 3 şahısla arasında çıkan kavgada kalbinden bıçaklanarak, öldürülmesine ilişkin davanın 4’üncü duruşması Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Davada, sanık Harun T. 'nin tutukluluk halinin devamına karar verilerek, bir sonraki duruşma 22 Şubat 2024 tarihine ertelendi.

Muğla'nın Datça İlçesinde 16 Temmuz 2022 tarihinde sabaha karşı dükkânına gelen 3 şahısla arasında çıkan kavgada Erhan Okur (41) kalbinden bıçaklanarak öldürülmüştü.

Yanındaki kayınbiraderi Mustafa G. ise yaralanarak, yoğun bakıma kaldırılmış, olaya ilişkin şüpheli Taha Hüseyin T., Harun T. ve Süheyb A. akaryakıt istasyonunda kolluk görevleri tarafından yakalanarak, tutuklanmıştı.

Cinayetin, 4’üncü duruşması Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Biri tutuklu 3 sanık duruşmaya SEBGİS ile katılım sağladı.

BAŞKAN UYARDI

Sözlü ve yazılı beyanların tekrar edilmesiyle başlayan celsede tutuksuz sanık Süheyb A. bir önceki savunmasını tekrar ettiğini belirterek, söz almak istedi.Sözlerinde bir önceki savunmasını dile getirirken, sesini yükselten Süheyb A. mahkeme başkanı tarafından uyarıldı.

Önceki savunmalarını tekrar eden tutuksuz sanıkTaha Hüseyin T. ise önceki ifadesini tekrar ettiğini dile getirerek, Erhan Okur’un kayınbiraderi Mustafa G. ‘den şikâyetçi olduğunu belirtti.

“AMACIM ÖLDÜRMEK DEĞİLDİ”

Tutuklu sanık Harun T. ise, “Mustafa G. ‘nin söylediği her şey asılsızdır. Ortaya attığı her şey farklı. Olaya sebebiyet veren Mustafa G. ‘dir. İlk o vurmuştur. Abimi korumak için olaya müdahale oldum. Amacım kesinlikle öldürmek değildi. Çok pişmanım. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Erhan Okur’un abisi Ayhan Okur ve kayınbiraderi Mustafa G. sanıkların ceza almalarını talep ederek, şikâyetçi olduklarını kaydetti.

Mahkeme heyeti; olay gecesine ilişkin CD kayıtlarının çözümlenmesi ve eksik hususların giderilmesine karar vererek, sanık Harun T. 'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bir sonraki duruşma 22 Şubat 2024 tarihine ertelendi.

-OLAY

16 Temmuz 2022 tarihinde sabaha karşı saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Datça şehir merkezinde esnaflık yapan 41 yaşındaki Erhan Okur, iddiaya göre kayınbiraderi Mustafa G. ile otururken iş yerine gelen üç kişi ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi ile iş yerine gelen şahıslar Erhan Okur'u ve Mustafa G. 'yi bıçakladı. Olay esnasında sesleri duyan vatandaşlar 112 Acil servisini aradı. Sağlık ekipleri olay yerinde Erhan Okur'un hayatını kaybettiğini belirlerken, ağır yaralı olan Mustafa G. ise hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili Diyarbakırlı olduğu iddia edilen üç kişi gözaltına alındı.

Bir önceki davada; tutuklu sanık Taha Hüseyin T. İle Süheyb A. isimli şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, sanık Harun T. 'nin tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

Bu haber toplam 787 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.