Dalaman‘da kadın üreticilere incir fidanı ve kerevet desteği

Muğla’nın Dalaman ilçesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün "İncirin Muğlalı Kadınlarla Yolcuğu" projesi kapsamında kadın çiftçilere incir fidanı ve incir kurutma ekipmanı (kerevet) dağıtıldı.

Dalaman‘da kadın üreticilere incir fidanı ve kerevet desteği

Dalaman Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, kadın çiftçilere bölgede yetiştirilen Dalaman inciri ve incir yetiştirme konularında bilgi verildi.

Programda konuşan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Yardımcısı Tandoğan Uysal, kadın çiftçilere proje ile pozitif ayrımcılık yaparak önem verdiklerini söyledi.

İncirin Muğlalı Kadınlarla Yolcuğu projesiyle kadın çiftçilere enstitülerden verilen eğitimlerle yardımcı olduklarını belirten Uysal, "İncirin nasıl yetiştirildiği, hastalık durumunda bakımlarının nasıl yapıldığı, işlemesini, kurutmasını anlattık. Toplam 1470 incir fidanını üreticilerimizle buluşturduk. Burada da kadın üreticilerimize 220 incir kurutma ekipmanı dağıttık." dedi.

Konuşmaların ardından Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta ve Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Karakuş tarafından incir fidanı ve incir kurutma ekipmanları verildi.

Bu haber toplam 448 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.