Dalaman'da 4 Mevsim Enginar Yetişecek

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) projeleri kapsamında’’12 Ay Enginar Üretiminin Yaygınlaştırılması’’ projesi hayata geçiriliyor. Bu kapsamda Dalaman’da enginar üreticiliğini arttırmak adına çalışmalar başladı.

Dalaman'da 4 Mevsim Enginar Yetişecek

Geçmişte tarım arazilerinde pamuk üretimi yapan Dalaman ve çevre ilçelerde bulunan çiftçiler, pamuktan yeteri kazancı sağlayamayınca narenciye ve nar üretimine ağırlık verdiler. Son yıllarda narenciye ve narda da aradığını bulamayan çiftçiler Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geliştirilen TAKE projesi kapsamında tarım arazilerini daha etkin kullanabilmek adına enginar üretmeyi deneyecek.

Tarım Bakanlığı’nın TAKE) projeleri kapsamında’’12 Ay Enginar Üretiminin Yaygınlaştırılması’’ projesi ile ilgili olarak Dalaman İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından arazi tespitleri ve istatistiki veri ağı kontrolleri yapılırken İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından da Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden teknik personelin katılımı ile Ata Sebzeleri ve Tohumları hakkında eğitim-bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Enginar üretimi hakkında yapılan eğitim toplantısına İlçe Müdürlüğü teknik personelleri ve üreticiler katıldı.

Nisan ayında uygulanması planlanan proje ile 12 ay enginar üretimi hedefleniyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 551 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.