Başkan Aras’tan Yol Çalışmalarına Yerinde Denetim

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan AVM bağlantı yolu, altyapıdan çevre düzenlemesine kadar kapsamlı çalışmayla hizmete açıldı. Başkan Aras, projenin sadece bir yol değil, modern ve yaşanabilir şehir hedefinin bir parçası olduğunu vurguladı.

Başkan Aras’tan Yol Çalışmalarına Yerinde Denetim

Muğla Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde modern ve güvenli ulaşım ağı oluşturma hedefi doğrultusunda yol projelerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Menteşe Otogar yolu ile Sanayi Kavşağı arasındaki Karamuğla Deresi yanından geçen AVM bağlantı yolu tamamlanarak vatandaşların kullanımına açıldı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, 1.150 metrelik zemin iyileştirme, içme suyu ve yağmur suyu hatları ile birlikte asfaltlama işlemleri gerçekleştirildi. Tüm altyapı çalışmalarının ardından yol kısa sürede trafiğe açılarak hizmete sunuldu.

Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Süleyman Soydemir, proje hakkında teknik bilgiler vererek, “Bu yolumuzda 1.150 metrelik zemin iyileştirme yaptık. 5.500 metrelik yol imalatı gerçekleştirdik. 17 metrelik alt aks oluşturduk. Ayrıca 10 bin metrekarelik yeşil alan ve kaldırımlar projeye dahil edildi. Altyapı sorunlarını da tamamen çözdük,” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, tamamlanan AVM bağlantı yolunda incelemelerde bulundu. Yolun sadece bir ulaşım projesi değil, aynı zamanda kentleşme, yaşam kalitesi ve sürdürülebilirlik açısından önemli bir adım olduğunu vurgulayan Aras, şöyle konuştu:

“Vatandaşlarımızın ulaşımını daha konforlu ve güvenli hale getirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün tamamladığımız bu bağlantı yolu, Menteşe Otogar Yolu’nun devamı niteliğinde ve Dirgeme yolunu AVM’lere bağlıyor. Altyapısıyla, çevre düzenlemesiyle ve yeşil alanlarıyla modern bir şehir vizyonunu gerçeğe dönüştürüyoruz. Muğla’yı daha yaşanabilir ve ulaşılabilir bir şehir yapmak için kararlılıkla çalışıyoruz.”

Kaynak:Ayşe Yıldız Güler

Bu haber toplam 305 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.