29. BEŞPINAR YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞİ KONSERLE BAŞLAYACAK

Muğla’nın Kavaklıdere İlçesinde her yıl geleneksel hale getirilen ve bu yıl 29.su yapılacak olan Yağlı Pehlivan Güreşleri, 30 Temmuz Pazar günü Menteşe Yerküre’de düzenlenecek. Güreşler, İntizar konseriyle başlayacak.

29. BEŞPINAR YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞİ KONSERLE BAŞLAYACAK

MUSTAFA AKTAŞ

Muğla’nın Kavaklıdere İlçesinde, her yıl geleneksel olarak düzenlenen, pandemi dolaysıyla iki yıl ara verilen ve geçen yıl yeniden başlayan bu yıl 29.su düzenlenecek olan Yağlı Pehlivan Güreşleri, 29 Temmuz Cumartesi akşamı İntizar Konseri ile başlayacak.

Ege Bölgesinin marka güreşlerinden olan Kavaklıdere Yerküpe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri, 30 Temmuz Pazar günü bu yıl yeniden yapılacak. Etkinlik 29 Temmuz Cumartesi akşamı İntizar kanseriyle başlayacak.

Bu yılki güreşlere, 13 kategoride toplamda çoğu başpehlivan olmak üzere 300’e yakın güreşçi katılacak.

BAŞKAN DEMİR: “GÜREŞLER DE KONSER DE ÜCRETSİZ OLACAK”

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, tüm halkı güreşe davet ederek, “Bilindiği üzere Kavaklıdere Yerküpe Beşpınar geleneksel yağlı pehlivan güreşleri marka oldu. Burada hem Ata sporumuz olan güreşleri geleneksel olarak devam ettiriyoruz hem de buraya gelen vatandaşlar güreşleri izlemenin yanı sıra, güreş alanının altında bulunan doğa harikası antik mağaraya ziyaret ediyor. Ayrıca buz gibi akan suları ve doğal güzelliği görme fırsatı buluyor. Bu yıl 29.’suniu gerçekleştirecek olduğumuz güreşlere çoğu başpehlivan olmak üzere 300 güreşçi katılacak. Güreşlerimize halkımız davetlidir Güreşler saat 10’da başlayıp 18’ekadar devam edecektir. Güreşlerde konserde ücretsiz olacaktır. Her yıl olduğu gibi bu yılda güreşlerimize büyük ilgi olmasını bekliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1427 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.