Muğla ve Kosova arasında ticaret köprüsü

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Kosova Kalkınma Ajansı işbirliğinde iki bölgenen işadamları Muğla’da ortak yatırım imkanları için buluştular.Kosova Kalkınma Ajansları temsilcileri ile Kosovalı İş adamları, Güney...

Muğla ve Kosova arasında ticaret köprüsü

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Kosova Kalkınma Ajansı işbirliğinde iki bölgenen işadamları Muğla’da ortak yatırım imkanları için buluştular.

Kosova Kalkınma Ajansları temsilcileri ile Kosovalı İş adamları, Güney Ege Bölgesi'ndeki iş ve yatırım olanaklarını daha yakından incelemek, sektörel kuruluşları gezerek yerinde görmek ve sektör temsilcileriyle karşılıklı görüşerek bilgi alışverişinde bulunmak üzere, Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın öncülüğünde bölgeye ziyaret gerçekleştiriyor. Muğla’daki işadamları buluşmasına Vali Mustafa Hakan Güvençer. GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Kosovalı ve Muğlalı işadamları katıldı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı, 2012 Eylül ayında Güneydoğu Avrupa Kalkınma Ajansları Ağı (SEENORDA) kuruluş konferansına katılım sağlamış, böylece Kosova'daki diğer Ajanslarla görüşme imkânı bulmuştu. Ardından 2013 Şubat ayında, Kosova Kalkınma Ajansları temsilcileri, GEKA öncülüğünde Güney Ege'ye işbirliği ziyareti gerçekleştirerek bölgedeki sanayi kuruluşlarını ziyaret etmişlerdi. Kosova Kalkınma Ajansları, Kosova'dan iş adamlarının Bölgedeki şirketleri görmesi ve birebir görüşme imkânı sağlamak amacıyla 5-9 Mayıs tarihleri arasında GEKA öncülüğünde Denizli, Aydın ve Muğla illerini ziyaret ediyor.

Gıda ve gıda işleme, tekstil, tarım, ayakkabı, orman ürünleri, plastik ve arıcılık sektörlerinden 11 firma temsilcisi ile Kosova'daki Kalkınma Ajansı temsilcileri Muğla’da yemekte bir araya geldi. Yemekli toplantının ardından Muğla'nın önde gelen firmalarına ziyaretler ile Kosovalı iş adamlarının Güney Ege'nin iş ve yatırım imkanlarını yerinde görmeleri sağlanacak.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.