Muğla Valiliği’nden Akbük açıklaması

Son günlerde bazı gazete ve internet sitelerinde çıkan “Cennet koyda taşıma suyla turizme tepki” başlıklı haberler üzerine MUSKİ’den sonra Muğla Valiliği’nden de açıklama geldi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada...

Muğla Valiliği’nden Akbük açıklaması

Son günlerde bazı gazete ve internet sitelerinde çıkan “Cennet koyda taşıma suyla turizme tepki” başlıklı haberler üzerine MUSKİ’den sonra Muğla Valiliği’nden de açıklama geldi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Basında yer alan haberler üzerine Valiliğimizce yerinde inceleme yaptırılmıştır. Söz konusu bölgede hizmet veren işletmelerin bulunduğu alanda duş ve WC gibi yerlerde suyun aktif olarak aktığı tespit edilmiştir. Bölgede suyu akmayan veya yetersiz suyu olan herhangi bir duş ve WC görülmemiştir.

Ancak söz konusu alanda faaliyet gösteren işletmelerin bulunduğu bölge 1. Derece Doğal Sit Alanı ve Özel Çevre Koruma Bölgesi olması nedeniyle bugüne kadar ve de geçmişte fazla bir yapılaşma bulunmadığından, şebeke suyu bağlanamadığı için işletmelerin temizlik amacıyla kuyu suyu ve azmak olarak ifade edilen kaynak suyundan yararlanmakta olduğu görülmüştür. Bu bölgenin denize sıfır olması nedeniyle kuyu ve kaynaktan çıkan suların temiz olmakla birlikte tat ve nitelik olarak şebeke suyu kalitesinde olmadığı için bölgedeki az sayıda bazı işletmelerin müşterilerine daha nitelikli kullanma suyu vermek amacıyla kendi istekleri ile dışarıdan tankerle tatlı su getirerek müşterilerinin ihtiyaçlarını karşıladıkları tespit edilmiştir.Dolayısıyla bütün duşlarda ve WC’lerde suların aktif olarak aktığı görülmüştür.

Bölgenin 1. Derece Doğal Sit Alanı ve ÖÇK Bölgesi olması sebebi ile bölgedeki su şebekesi ve altyapı çalışmaları ile ilgili projelerin Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından onaylanarak yapılması ve uygulanması gerekmektedir. Son yıllarda yoğun talep gören bu bölgemizle ilgili olarak şebeke suyu projesi hazırlanarak uygulanması konusunda, başta Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü olmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne de Valiliğimizce gerekli talimatlar verilmiştir.

Ayrıca bölgeye araçsız yaya girişlerinden kesinlikle ücret alınmamakta, şemsiye, şezlong gibi talepler kişilerin isteğine bağlı olarak belli bir ücretle karşılanmaktadır. Bölgede işletmesi ve arazisi olanlardan da araçlı girişlerden ücret alınmamakta olup; sadece plajdan yararlanmak için bölge dışından aracı ile gelerek aracını otoparka park edenlerden, plaj işletmecisi tarafından otopark ücreti alınmaktadır.”

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.