Muğla ticaret barosunda Zeytinyağı ve işletmecileri Toplantısı

Muğla ticaret borsasının ilimizin en önemli gelir kaynaklarından olan zeytinyağı üretiminde,-Pirina ve karasu problemi - Kurumlarca uygulanan cezai müeyyideler, Gibi sorunları ilgililere aktarmak ve çözüm önerilerini sunmak amacıyla...

Muğla ticaret barosunda Zeytinyağı ve işletmecileri Toplantısı

Muğla ticaret borsasının ilimizin en önemli gelir kaynaklarından olan zeytinyağı üretiminde,

-Pirina ve karasu problemi - Kurumlarca uygulanan cezai müeyyideler, Gibi sorunları ilgililere aktarmak ve çözüm önerilerini sunmak amacıyla geçtiğimiz günlerde Muğla ticaret borsası hizmet binasında bir toplantı yapıldı. Toplantıya Muğla valisi Esengül Çivelek, il çevre müdürlüğü, tarım il müdürlüğü yetkilileri ve Muğla büyükşehir belediyesi yetkilileri katıldı.Muğla ticaret borsası yönetim kurulu başkanı Hurşit Öztürk zeytinyağının sürdürülebilirliği için -Kaynakların korunması

-Doğaya karşı oluşacak kötü etkilerinin nötrlenmesinden bahseden başkan Hurşit Öztürk “var olmak için doğa ile bir bütün halinde yaşamamız gerektiğine” değindi. Bu tarz hareketlerin dışında algısını vergisini ödeyen bölge işletmecilerine devletinde aynı şevketle sahiplenmesine işaret etti. Başkan Öztürk Muğla ticaret borsası olarak biz elimizden geleni ardımıza koymadan yola devam ediyoruz, edeceğiz de dedi. Muğla ticaret borsası meclis başkanı Uğur Özen ise mesleği zeytinyağı fabrikası işletmeciliği olan üyelerimizden, çevre il müdürlüğü tarafından yapılan denetimler ve kesilen cezalarla ilgili olarak geri dönüşler olmuştur. Muğla ticaret borsası olarak özel sektör ve devlet arasında köprü vazifesini en iyi şekilde yerine getireceğiz. Yasal çerçeve içinde işletmelerin yükümlülüklerini yerine getirip, eksizsiz ve ya en az eksikle görevlerine devam edeceklerini belirten Özen “ işte bu amaçla yapılan bu toplantımıza iştiraklerinizden dolayı hepinize ayarı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Ayrıca yapılan bi açıklamada Muğla ticaret borsası üyelerine gerek kırsal kalkınma desteklemeleri, gerek GEKA, gerekse KOSGEB  destekleri konularında yol gösterici olacaklarının müjdesi verildi.

Son olarak TOBB Muğla  ili akademik danışmanı Serkan Dirlik hocanın ilimizdeki zeytinyağı işletmeleriyle ilgili yapacağı çalışma konusundaki sunumunda oldukça etkiliydi.

Sinan Boyacı

Bu haber toplam 120 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.