Muğla Organ Bağışında Türkiye 4.sü

Muğla Halk Sağlığı İl Müdürü yardımcısı Dr. Sumur Gazeoğlu, Muğla'dabugüne kadar 2 bin 500 organ bağışı yapıldığını ve bu sayıyla Muğla'nın Türkiye'de dördüncü sırada yer aldığını belirtti.Organ bağışında...

Muğla Organ Bağışında Türkiye 4.sü

Muğla Halk Sağlığı İl Müdürü yardımcısı Dr. Sumur Gazeoğlu, Muğla'dabugüne kadar 2 bin 500 organ bağışı yapıldığını ve bu sayıyla Muğla'nın Türkiye'de dördüncü sırada yer aldığını belirtti.

Organ bağışında toplumsal bilinci arttırmak amacıyla 3-9 Kasım tarihlerinde 'Organ Bağışı Haftası' kutlandığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, organ bağışının ülkemiz için çok önemli bir sağlık sorunu olduğunu söyledi. Tekin; “Türkiye'de organ bağış oranı düşük, ama bu sorun yalnızca ülkemize ait değil. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de nakil sayıları istenilen orana maalesef ulaşamıyor. Hafta boyunca okullarda hafta ile ilgili eğitimler verilirken, halkımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda stantlar açarak vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz” dedi.

Gazezoğlu, Türkiye'de 70 bin civarında diyaliz hastası olduğunu ve yılda yaklaşık 7 bininin organ yetmezliğinden öldüğünü belirterek; “Türkiye'de 70 bin civarında diyaliz hastası var ve yılda yaklaşık 7 bini organ yetmezliğinden ölüyor. Ülke genelinde organ bağışları sıralamasında ilk sırayı Ege Bölgesi alırken, ilimiz Muğla ise 2 bin 500 kişilik organ bağışı ile Türkiye dördüncüsü” dedi.

Organ bağışlarının Sağlık Müdürlükleri, Hastaneler, Emniyet Müdürlüklerinde ve organ nakli merkezlerinde yapılabildiğini belirten Dr. Gazezoğlu; “Sağlık Müdürlükleri, hastaneler, Emniyet Müdürlüklerinde ve organ nakli merkezlerinde organ bağışları kabul edilmektedir. Hafta sebebiyle bizleri ziyaret eden Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci ziyareti sırasında tüm organlarını bağışlayarak bizleri sevindirdi” diye konuştu.

Organ bağışının insani ve vicdani bir sorumluluk olduğunu belirten Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci de; “Hayatımın en güzel ve en önemli kararını verdiğimi düşünüyorum. İnsana hizmet sadece yaşarken değil, ölürken bile yapılır. Yerel yönetimlerin vatandaşa daha yakın olduğunu düşünürsek ilk önce örnek olması gerekenler de yerel yöneticilerdir. Benim için bırakacağım en anlamlı ve en değerli miras olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 119 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.