Muğla, istihdam şampiyonu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Devlet Destekli İstihdam Projesi kapsamında bugüne kadar 1 milyon 600 bin yeni istihdam sağlandığını açıklarken; “ Muğla İstihdam Projesinin şampiyon...

Muğla, istihdam şampiyonu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Devlet Destekli İstihdam Projesi kapsamında bugüne kadar 1 milyon 600 bin yeni istihdam sağlandığını açıklarken; “ Muğla İstihdam Projesinin şampiyon ili oldu. Muğla en fazla yeni istihdam yaratan il oldu.” Dedi.

MİTSO'nun "Milas Ekonomisinin Öncüleri" ödül töreninde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu devlet destekli istihdam projesi kapsamında 1 milyon 600 bin yeni istihdam yaratıldığını belirterek en çok yeni istihdam yaratan ilin Muğla olduğunu açıkladı. Hisarcıklıoğlu, devlet destekli istihdam projesi kapsamında yeni işe başlatılan bir kişinin ilk üç aylık ücretinin devan ettiğini belirterek bu projenin halen devam ettiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu işadamlarını devlet destekli istihdam projesinden yararlanmaya davet etti

Hisarcıklıoğlu devlet destekli istihdam projesinin özellikle Muğla için çok önemli olduğunun altını çizerek bu projenin nasıl gündeme geldiğini ve nasıl başladığını şöyle anlattı: "Yıllardır Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı olarak turizm sektörüne yönelik olarak yıllardır istihdam üzerindeki vergi yükünün kaldırılmasını talep eden kişiyim ben. Bu, 2017 girişinde Sayın Cumhurbaşkanımızın düzenlediğimiz Ekonomi Şurası'nda, Türkiye Odalar ve Borsalar Bilgindeki, buradaki başkanlarımızdan istihdam üzerindeki vergi yükünün kaldırılmasını yönelik talepte bulundular. Ki burada da bu talebimizde de haklıyız. Dünyada en çok istihdam üzerindeki vergi yükü olan ülke Türkiye. İşadamlarımız üzerinde, iş insanları üzerinde bir kişiye iş imkanı verdiysen neredeyse maaşının yarısına yakınını kadar da ilave bir yük üzerimize biniyor. Bunu talep edince, Sayın Cumhurbaşkanı dedi ki; biz sana destek olalım, sen de istihdama destek ol, dedi. Ne yapalım? Her üye ilave 1 kişi işe alsın, dedi, Şubat ayında. Ben kürsüde tereddüt geçirince başkanlarım alkışı başlattılar. Dedim ki, sayın Cumhurbaşkanıma; Sayın Cumhurbaşkanım, onlar alkışladıklarına göre sözü vermek bana kaldı, bana düştü, dedim. Ben de sözü veriyorum, dedim. Ama hiçbir şey bilmiyorum.”

1 milyon 600 bin yeni istihdam

Devlet destekli istihdam projesi kapsamında 1 milyon 600 kişiye istihdam sağlandığını ifade eden Hisarcıklıoğlu sözlerinin devamında "Ve değerli kardeşlerim, bu sayede ilk 6 ayda biz tamam, 1 kişiyi alacağız en az, dedik. Sonra nereye geldik, biliyor musunuz? İlk 6 ayda toplam yapmış olduğumuz istihdamın sayısı 1 milyon 600 bin. Yeni istihdam bu. Dünyada bunu başarabilen hiç bir özel sektör yok, haberiniz olsun. Dünyada ilk ve tek. 6 ayda yeni, sıfır, 1 milyon 600 bin kişiyi işe başlattık. Bu destekler sayesinde. Tabii, teşekkür ettik" dedi.

En çok istihdam sağlayarak bu konuda şampiyon olan ilin Muğla olduğunu açıklayan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: "Bu işin hakkını veren ilimiz neresi oldu? Türkiye şampiyonu ilimiz neresi oldu? Muğla bu işte şampiyon oldu. Her üye ilave 3.5 kişi istihdam yapmış. bu da sizin göğsünüzde taşıyacağınız müthiş bir avantaj oldu. Ki, bundan daha fazla istifade edin. Bu imkan var. Yeni bir adamı işe alıyorsun, maaşını 3 ay devlet veriyor. Kardeşim, vergisini de devlet veriyor. Beğendin mi? Ondan sonraki 9 ay boyunca istihdam üzerindeki vergi yükü devletten. Bundan daha fazla istifade edin. İstihdam ettiğiniz her çalışanın 3 aylık maaşını devlet karşılıyor. Bunun yanında geriye kalan 9 ayda ise % 19,5 olan istihdamın vergi yükünü yine devlet ödüyor. Dolayısıyla sizin kazancınız da artıyor"

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.