Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş: Kişiye özgü basın özgürlüğü yoktur

Geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da gerçekleşen AK Parti Büyük Kongresinde bazı tv kanallarının ve gazetelerin akredite verilmeyerek salona alınmayışına tepkiler sürüyor. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Muğla Gazeteciler...

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş:  Kişiye özgü basın özgürlüğü yoktur

Geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da gerçekleşen AK Parti Büyük Kongresinde bazı tv kanallarının ve gazetelerin akredite verilmeyerek salona alınmayışına tepkiler sürüyor. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş, “Kişiye özgü basın özgürlüğü yoktur” diyerek bu tutumu eleştirdi. Türkeş açıklamasında şu görüş ve düşüncelere yer verdi:

“AKP’nin son büyük genel kuruluna altı ulusal gazetenin ve iki TV kanalının kabul edilmeyişleri Türk basınında yeni bir depremin doğmasına neden oldu.

Başta sağ basının önemli temsilcisi Nazlı Ilıcak olmak üzere TGC, TGF, TGS gibi ulusal düzeydeki basın kuruluşları AKP’nin bu kişiye özel tavrına tepki gösterdiler.

Dünyanın çeşitli kıtalarında iş başında olan hükümetlerin ve demokratik rejimlerin tanımlarında basın özgürlüğünün yeri objektiftir.

Haberlerin kaynaklarına tüm yayın organları kanallarıyla ve kalemleriyle aynı demokratik yoldan, aynı zaman dilimi içinde ulaşırlar.

Bu yolları kapatmaya çalışanların ve zamanın özgürlük dilimini kesmeye uğraşanların yeri demokrasi değildir.

Hitler Almanya’sında ve Mussolini İtalya’sında bile görülmeyen kendine özgü basın özgürlüğünü günümüzde yeniden canlandırmaya çalışanlar aydın ve demokrat düşünceli insanların, örgütlerin ve partilerin objektif iradeleri içine asla giremezler.

AKP’nin büyük genel kurulunun dışında tutulan gazetelerin, kanalların ve radyoların yine en iyi iletişimi elde ettikleri ve en objektif yorumu yaptıkları göz önüne alınırsa, AKP’nin kişiye özgü basın anlayışının tamamen geriye teptiği anlaşılmaktadır.

Demokrasinin bilinen objektif yollarını, ihtiraslarının sübjektif kanalları içine çevirmeye çalışanları Türk Basınının yaygın ve yerel temsilcileri şiddetle kınamıştır.

Türk Basınının yüzyılda kazanmış olduğu hakların ve özgürlüklerin hiçbirisi kişiye özgü basın özgürlüğüne feda edilecek kadar gözden çıkarılabilecek haklar ve özgürlükler değildir.

Yerel ve Yaygın basının temsilcileri olarak bu objektif yargıyı Muğla’da üleşmenin mutluluğu içindeyiz.”

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.