MUĞLA CASTİLLA İLE EŞLEŞTİ

Muğla, Eko Turizmde İspanya’nın Castilla La Mancha Bölgesi ile eşleşti. Ankara’da gerçekleşen Eşleştirme Konferansına 18 ülkeden toplam 34 şehir, bölge ve eyalet temsilcileri bir araya geldi.Valiliklerde AB İşleri İçin...

MUĞLA CASTİLLA İLE EŞLEŞTİ

Muğla, Eko Turizmde İspanya’nın Castilla La Mancha Bölgesi ile eşleşti. Ankara’da gerçekleşen Eşleştirme Konferansına 18 ülkeden toplam 34 şehir, bölge ve eyalet temsilcileri bir araya geldi.

Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Teknik Destek Projesi (VABpro) kapsamında yürütülmekte olan AB-Türkiye Şehir Eşleştirme Konferansı Ankara’da gerçekleşti. Konferansta, VABpro kapsamındaki 20 pilot il temsilcisi, Avrupa Birliği’nde yer alan 18 ülkeden toplam 34 şehir, bölge ve eyalet temsilcileri bir araya geldi.

Konferansa, Muğla ilini temsilen İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Uzmanı Ahmet Esen ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Şehir Plancısı Gökçen Kasapoğlu katıldı. Konferans Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu’nun açılış konuşmaları ile başladı.

Şehir Eşleştirme programı içerik ve metodolojisi tanıtımının ardından başlayan Twinning Cafe görüşmeleri 2 gün boyunca devam etti. Twinning Cafe’de bir araya gelen AB ve Türkiye il, bölge ve eyalet temsilcileri toplamda 120 görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeler sonucunda VABpro kapsamındaki 20 pilot ile AB il, bölge ve eyalet temsilcileri ile eşleşti. Daha sonra  niyet mektupları imzalandı. Twinning Cafe’de gerçekleşen görüşmelere ek olarak, katılımcılar, açılan fuar alanında da il ve kurumlarını tanıtma fırsatı buldu.

Muğla ili, konferanslarda belirlenen Eko Turizm, Çevre ve Vatandaş Katılımı tema öncelikleri çerçevesinde İspanya, İtalya, Yunanistan, Hırvatistan, Letonya ülkelerinden gelen temsilcilerle 6 görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeler neticesinde Muğla, İspanya’nın Castilla La Mancha bölgesi ile eşleşti. Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası temsilcilerinden oluşan bir heyet Haziran ayında ilk ziyaret gerçekleştirilecek. Ziyaret karşılıklı sosyo-ekonomik, kültürel ilişkilerin geliştirilmesi yönünde yapılacak çalışmaların yürütülmesiyle devam edecek.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.