MUĞLA BİR İLKE İMZA ATTI

Türkiye’de ilk defa uygulanan ve Muğla Gençlik Merkezince yürütülen Lise Beyin Takımı Projesi’nin tanıtımı Vali Mustafa Hakan Güvençer’in de katılımı ile yapıldı.Muğla Gençlik Merkezi tarafından Üniversite gençliğinden...

MUĞLA BİR İLKE İMZA ATTI

Türkiye’de ilk defa uygulanan ve Muğla Gençlik Merkezince yürütülen Lise Beyin Takımı Projesi’nin tanıtımı Vali Mustafa Hakan Güvençer’in de katılımı ile yapıldı.

Muğla Gençlik Merkezi tarafından Üniversite gençliğinden sonra liseli gençler de aktif olarak proje üretmeye başladı. Gençlik Merkezi Müdürü Zülfikar Türedi, Gençlerin etkinliklerde daha fazla yer almalarını sağlamak amacıyla çalışmaların başladığını söyledi.

Muğla Gençlik merkezi tarafından yürütülen Lise Beyin Takımı Projesi kapsamında tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali Mustafa Hakan Güvençer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Gençlik Merkezi Müdürü Zülfikar Türedi, Okul Müdürleri ve Lise Beyin takımı öğrencileri katıldı. Tanıtım toplantısının açılışında konuşan Gençlik merkezi Müdürü Zülfikar Türedi, “Üniversite gençliği ile yaptığımız çalışmayı Lise gençliği ile de yapmaya başladık. 4 Aralık 2013 tarihinde başlayan Lise Beyin Takımı Projesi, Muğla Merkezde yer alan liselerden 2’şer genç ile oluşturulan fikir takımıyla, gençlerin sosyal ve kültürel çalışmalarda bulunmalarını amaçlamaktadır. 7 ay sürecek proje kapsamında gençler hem kendi okullarında, hem de Muğla genelinde sosyal ve kültürel faaliyetler düzenleyecek ve böylelikle gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacaktır. ” dedi.

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Gençlik Merkezi’nin Üniversite gençliğinden sonra Lise gençliğini de değişik aktivitelere yönelterek yaptığı çalışmaların devam ettiğini belirtti. Çeker, “Bu proje Türkiye genelinde bir ilk. Genç odaklı bir yönetim anlayışı ile gençlerimizi yönetimin içine dahil ettik. Gençlik Merkezi Müdürlüğümüz aktif çalışmaları ile önemli bir mesafe aldı. Daha önce Üniversite gençliğinin çok değişik alanlarda proje üretmesi için sarf ettiği çabalara şimdi de Lise gençliği eklendi. Muğla’daki çok değişik okullardan öğrenciler bir araya gelerek yeni projeler ve aktiviteler gerçekleştiriyor” diye konuştu.

Vali Mustafa Hakan Güvençer ise yapılan çalışmaların alkışlanacak bir çalışma olduğunu dile getirirken, “Burada bir araya gelen sizler bence bambaşka bir kimliği ifade ediyorsunuz. Bir araya gelerek yeni fikirler ve yeni aktiviteler üreterek önemli bir etkinliğe imza atıyorsunuz. Sizlerin bir araya gelmesine vesile olanlara ve sizlere teşekkür ederim” dedi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.