Muğla Belediyesi e-Devlet kapısında

Muğla Belediyesi ile TÜRKSAT arasında imzalanan protokol uyarınca verilen hizmet e-Devlet Kapısı üzerinden kullanıma açıldı. E-Devlet şifresi kullanarak www.turksat.com.tr adresinden sisteme giriş yapan Muğlalı vatandaşlar Arsa...

Muğla Belediyesi e-Devlet kapısında

Muğla Belediyesi ile TÜRKSAT arasında imzalanan protokol uyarınca verilen hizmet e-Devlet Kapısı üzerinden kullanıma açıldı. E-Devlet şifresi kullanarak www.turksat.com.tr adresinden sisteme giriş yapan Muğlalı vatandaşlar Arsa Rayiç Değerleri, Beyan Bilgileri Sorgulama, Borç Bilgileri Sorgulama, Sicil Bilgileri Sorgulama, Tahsilat Bilgileri Sorgulama ile Nöbetçi Eczane Sorgulama gibi hizmetlere kolayca ulaşabiliyor.

Belediye web sayfasında verilmekte olan bu hizmet, e-Devlet Kapısı Entegrasyonu ile bir adım öteye taşıdı. Muğla Belediyesi ile TÜRKSAT arasında 02/01/2014 tarihinde imzalanan protokol ile e-Devlet Kapısı Entegrasyonu 28/01/2014 tarihinde hizmete girdi. e-Devlet Kapısına entegrasyonu gerçekleşen Türkiye'de 30'uncu il, 75'inci belediye olarak, sunulan elektronik hizmetlere tek noktadan, hızlı ve güvenli erişim sağlıyor. Tüm kamu bilgi sistemlerini tek bir merkezden vatandaşların hizmetine sunulması anlamına gelen e-Devlet Kapısı, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılmasını sağlıyor. e-Devlet sayesinde her türlü yükümlülükler, dijital ortamlarda devamlı olduğu kadar güvenli bir biçimde gerçekleşebiliyor.

e-Devlet Kapısı tarafından bazı kurumlara ait hizmet listesi de şöyle yer alıyor;

- Adalet Bakanlığı; Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama vb.

- Emniyet Genel Müdürlüğü; Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama vb.

- Sağlık Bakanlığı; Aile Hekimi Sorgulama vb.

- Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü; Tapu Bilgileri Sorgulama vb.

- Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Günlük Hava Tahmini vb.

gibi birçok hizmetleri e-Devlet şifresi kullanarak www.turksat.com.tr adresinden sisteme giriş yaparak kullanılabiliyor.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.