MUĞLA ALEV ALEV YANDI GEREKLİ TEDBİRLER ALINMADI

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay Muğla’da çıkan orman yangınları hakkında Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusu ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Erbay, “Gerekli tedbirler alınmadı,...

MUĞLA ALEV ALEV YANDI GEREKLİ TEDBİRLER ALINMADI

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay Muğla’da çıkan orman yangınları hakkında Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusu ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Erbay, “Gerekli tedbirler alınmadı, Muğla alev, alev yandı” dedi.

Muğla’nın Marmaris, Köyceğiz, Bodrum, Menteşe, Yatağan, Datça, Dalaman, Kavaklıdere ve Seydikemer ilçelerinde çıkan ve 29 Temmuz ile 13 Ağustos tarihleri arasında 15 gün boyunca yaklaşık 70 bin hektar ormanlık alanın yok olduğu yangınla ilgili olarak, CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay ve beraberindeki CHP'liler, orman yangınlarının tüm yönleriyle araştırılması için Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Gerekli tedbirlerin alınmadığı için Muğla’nın alev, alev yandığını belirten Milletvekili Erbay ve Muğla Milletvekili Mürsel Alban, CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı ve partililerle birlikte Marmaris Adliyesi önünde açıklamada bulundu.

“YETERLİ MÜDAHALE YAPILMADI”

Muğla’da çıkan orman yangınlarındaki ihmallerin ortaya çıkarılması ve sorumluların hesap vermesi için suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Erbay, "Yangından önce gerekli tedbirler alınsaydı ve yangın sırasında yeterli müdahale yapılsaydı ormanlarımız yok olmayacaktı. Yangın döneminde siyasi kimliklerimizi bir kenara bırakarak mücadele ettik. Ancak şimdi önlem almayanların ve gerekli müdahaleyi yapmayanların hesap verme zamanıdır. Bu yangınların kapsamlı bir şekilde araştırılması için suç duyurusunda bulunduk. Soruşturmanın kapsamlı yürütülmesini talep ediyoruz." dedi.

“PART TİME ORMANCILIK OLMAZ DEMİŞTİK”

Muğla’da yaşanan orman yangınları ile ilgili olarak yangın öncesinde ve yangın sırasında gerekli ve yeteri tedbirlerin alınmadığını söyleyen Erbay, şunları kaydetti:

“Muğla’da yaşanan yangın felaketinde maalesef yeteri kadar hazırlıklı olmadığımızı gördük. Bölge insanı olarak, Orman Teşkilatı’nın olası yangınlara karşı hazırlıklı olduğunu, gerekli tedbirleri aldığını düşünüyorduk. Ancak maalesef yeterli hazırlık yapılmadığını yaşayarak öğrendik. Marmaris’te günlerce gezen bir orman yangını vardı. Yeterli müdahale yapılmadı. Bu yangın 10 gün boyunca bu şekilde gezdiyse burada birilerinin sorumluluğu vardır. Yangınla mücadele için büyük bütçeler aktarıldı. Yetişmiş ve deneyimli personeller olması gerekiyordu. Ancak gördük ki aylık, geçici personel alınıyor. Bu şekilde orman yangınlarıyla mücadele edilemez. Bunu defalarca dile getirdik. Orman personeli bölgeyi bilen, yetişmiş personellerden alınmalıdır. ‘Part time ormancılık olmaz’ diye söylemiştik.

“SAVCILARIMIZA GÜVENİYORUZ”

Bu konuyla ilgili hem araştırma önergesi hem de Tarım ve Orman Bakanı, Milli Savunma Bakanı ve İçişleri Bakanı tarafında cevaplanması için üç ayrı soru önergesi verdiğini dile getiren Milletvekili Erbay, “Bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu ihmaller zincirinin yargısal boyuta taşınması ve sorunluların hesap vermesi için CHP Marmaris İlçe Başkanlığı’mız öncülüğünde hazırladığımız dilekçeyi Marmaris Savcılığı’mıza verdik. Bu soruşturmanın kapsamlı bir şekilde yürütülmesini talep ediyoruz. Bu soruşturmanın geçiştirilmeyeceğini umut ediyoruz.  Savcılarımıza güveniyoruz.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.