Müftülükten Yurt Projesi

Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak, Hür Düşünce Platformunun iftar yemeğinde Muğla için düşündükleri projeler hakkında da bilgi verdi. Özellikle genç nesil için Diyanet Vakfı yayınlarının tanıtımına yönelik sosyal ve...

Müftülükten Yurt Projesi

Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak, Hür Düşünce Platformunun iftar yemeğinde Muğla için düşündükleri projeler hakkında da bilgi verdi. Özellikle genç nesil için Diyanet Vakfı yayınlarının tanıtımına yönelik sosyal ve kültürel alanın olmadığını söyleyen Koçak, yurt projelerinin de olduğunu açıkladı.

Muğla’nın turizmin yanında zengin bir kültüre de sahip olduğunu belirten Muğla Müftüsü Koçak, “Konya kadar olmasa da Muğla bir Mevlevi kenti. Farklı özellikleri bünyesinde barındıran bir il. Müftülük olarak Muğla’da gördüğümüz eksiklerden birisi bayanlara ve gençlere yönelik sosyal ve kültürel alanların olmadığı. Biz müftülük olarak bu konuda proje geliştiriyoruz. Menteşe kent merkezinde kültürel ve sosyal anlamda etkinliklerin yapılabileceği bir merkez arıyoruz. Burada Türkiye Diyanet Vakfımızın kültürel yayınlarının tanıtımına katkı vermek istiyoruz. Diyanet vakfımızın çok iyi hem dini,. Hem de edebi eserlerini gençlerimiz ve kadınlarımız ile buluşturmak istiyoruz” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde şu anda 33 bin öğrenci bulunduğunu belirten Koçak, “Bu gençlerimizin hem diyanet İşleri Başkanlığımızın hizmetlerinden, hem de ihtiyaç olan öğrenci yurdu konusunda da projelerimiz var. Üniversite öğrencilerimize yönelik 250 kişilik kız, 250 kişilik de erkek öğrenci yurdu yaptırmak istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.