MUÇEP VE TEMA VAKFI ÇİMENTO FABRİKASI İÇİN BULUŞTU

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Menteşe Meclisi ve Menteşe Kent Konseyi, Menteşe’nin Bayır Mahallesi’ne kurulacak Çimento Fabrikası için TEMA Vakfı ile görüştü. Yapılan toplantıda, MUÇEP ve TEMA Vakfı’nın ortak bir şekilde...

MUÇEP VE TEMA VAKFI ÇİMENTO FABRİKASI İÇİN BULUŞTU

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Menteşe Meclisi ve Menteşe Kent Konseyi, Menteşe’nin Bayır Mahallesi’ne kurulacak Çimento Fabrikası için TEMA Vakfı ile görüştü. Yapılan toplantıda, MUÇEP ve TEMA Vakfı’nın ortak bir şekilde doğayı kirleten projeler hakkında çalışma yapılacak.

Sinem Karakaya

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi’ne yapılması planlanan Çimento Fabrikası’nın iptali için çevrecilerin çalışması sürüyor. Bu kapsamda son olarak MUÇEP Menteşe Meclisi ve Menteşe Kent Konseyi tarafından, Konakaltı Kültür Merkezi’nde Tema Vakfı Başkanı Deniz Ataç ile görüşüldü.

Kömür madenleri, termik santraller, bakir, krom, nikel vb. gibi nesil madenler ve çimento fabrikasının konuşulduğu toplantıda fikir alışverişi yapılarak, MUÇEP ve TEMA Vakfı’nın ortak olarak doğayı kirleten, insan sağlığını hiçe sayan fabrikalar ve madenler hakkında çalışmalar yapılması hedeflendi.

Ayrıca, 6 gün içinde 2 kere internet üstünden toplantı yapılarak, saha çalışmalarına devam edileceği belirtildi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.