Mücadele Ulusal’a taşındı

Ulusal Kanal’da canlı olarak yayınlanan Emek Dünyası adlı programa stüdyo konuğu olan Maden-İş Yatağan ve Havalisi Şubesi Başkanı Süleyman Girgin, Muğla’daki santraller, özelleştirmeye karşı verilen mücadele ve özelleştirmenin...

Mücadele Ulusal’a taşındı

Ulusal Kanal’da canlı olarak yayınlanan Emek Dünyası adlı programa stüdyo konuğu olan Maden-İş Yatağan ve Havalisi Şubesi Başkanı Süleyman Girgin, Muğla’daki santraller, özelleştirmeye karşı verilen mücadele ve özelleştirmenin altında yatan sebepleri bütün açıklığı ile ortaya koyarken, satışları durdurmak için kararlı olduklarını yineledi.

Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy Termik santrallerinin özelleştirme çalışmalarına karşı Muğla’da başlatılan direniş ve mücadele dalga dalga büyüyerek ülke geneline de taşınıyor. TES-İş ve Maden-İş sendikalarının başlattıkları direnişe siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ve halk tarafından da büyük destek görüyor.

Özelleştirmeye karşı başlatılan mücadele çerçevesinde sendikalar tarafından imza kampanyası başlatılmasının yanında santral önünde direniş çadırı da kurulurken çadırda 24 saat direniş nöbeti tutuluyor.

Sendikaların son yaptıkları toplantıda ise eylemlilik sürecinin devamı kararı çıktı. Buna göre işçiler Ankara’ya yürüyüş yapacaklar. Burada Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde kitlesel bir basın açıklaması yapılmasının yanında başta Muğla milletvekilleri olmak üzere milletvekilleri ile görüşmeler yapılacak ve satışların durdurulması istenecek.

Maden-İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şubesi Başkanı Süleyman Girin, Ulusal Kanal’da canlı olarak yayınlanan Emek Dünyası adlı programa stüdyo konuğu olarak santrallerin ülke ve yöre ekonomisine sağladığı katma değer, istihdamı anlatırken, santrallerin satışının sakıncalarını anlattı. Girgin, sendikaların, işçilerin ve yöre halkının başlattığı direniş ve bu direnişe siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve öğrencilerin desteklerini dile getirirken destek olan herkese teşekkür etti. Eylemlilik süreci hakkında da ayrıntılı bilgiler ver Girgin, yöre halkının topyekün mücadele başlattığını ve satışları durdurmak için her şeyi göze aldıkları ifade etti. Yaklaşık 1.5 saat süren yayın boyunca Girgin, santraller, özelleştirmeye karşı verilen mücadele ve özelleştirmenin altında yatan sebepleri ile ortaya koyarak halka ve bütün kesimlere mücadelede yanlarında olma çağrısını da yineledi.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.