Mobbing ile daha etkin ve bilimsel mücadele

Çalışma yaşamının en büyük sorunlarından birisi Mobbing (Psikolojik taciz) ile bundan böyle Muğla’da daha etkin ve bilimsel bir şekilde mücadele edilecek. Bu doğrultuda ülke genelindeki 11. Temsilcilik Muğla’da kuruldu.Mobbing...

Mobbing ile daha etkin ve bilimsel mücadele

Çalışma yaşamının en büyük sorunlarından birisi Mobbing (Psikolojik taciz) ile bundan böyle Muğla’da daha etkin ve bilimsel bir şekilde mücadele edilecek. Bu doğrultuda ülke genelindeki 11. Temsilcilik Muğla’da kuruldu.

Mobbing ile Mücadele Derneği (MOBBİNGDER) Muğla İl Temsilciliği Başkanlığına Prof. Dr. Pervin Çapan getirilirken yardımcılıkları ise Prof. Dr. Nurgün Beşün, Yrd. Doç.Dr. Nilüfer Şahin, Yrd. Doç.Dr. Cem Şahin, Doç.Dr. Ayalp Talun İnce ve Av. Mustafa Yıldırım’dan oluştu.

Günümüzde çalışma yaşamının en büyük sorunlarının başında Mobbing (Psikilojik taciz) geliyor. Mobbing denilince de akla ilk gelen işyerlerinde uygulanan psikolojik şiddet ve yıldırma girişimler. Son yıllarda gerek ülke genelinde gerekse Muğla’da Mobbing olayları sıkca gündeme gelirken, Muğla’da bundan böyle mobbing ile daha etkin ve bilimsel bir şekilde mücadele edilecek.

Bu doğrultuda yapılan çalışmalar sonucunda Türkiye’deki 11. Mobbing İle Mücadele İl temsilciliği Muğla’da kuruldu.

Muğla’da mobbing ile mücadele etmek ve mağdurların yanında olmak amacıyla Genel Merkezi Ankara’da olan Mobbing ile Mücadele Derneği’ne (MOBBİNGDER) bağlı olarak Dernek Yönetim Kurulu’nun 21.01.2015 tarih ve 98 sayılı kararı çerçevesinde Mobbing ile Mücadele Muğla İl Temsilciliği kuruldu ve Muğla İl Temsilciliğine Prof. Dr. Pervin Çapan (Başkan), Yardımcılıklarına ise; Prof. Dr. Nurgün Beşün, Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Şahin, Yrd. Doç. Dr. Cem Şahin, Av. Mustafa Yıldırım ve Yrd. Doç. Dr. Ayalp Talun İnce atandılar.

Muğla İl Temsilciliği Mobbing İle Mücadele Derneği’nin 11. il temsilciği. İl Temsilciliğinde görev alan Av. Mustafa Yıldırım’ın dışındaki bütün isimler,  Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde farklı birimlerde görev yapan öğretim üyelerinden oluşuyor.

MOBBİNDER Muğla İl Temsilciliği’nden kuruluş ve çalışmalar ile ilgili olarak yapılan ilk yazılı açıklamada şu görüş ve düşüncelere yer verilid:

Temsilciğimiz en yakın zamanda üyeleri arasından seçeceği 5 koordinatör isimle toplam 11 kişiden oluşan bir ekip halinde Mobbing (iş yerlerinde psikolojik taciz ve bezdiri), Bullying (akran zorbalığı) ve Sosyal Şiddet konularında eğitim, mevzûat, Ar-Ge ve benzeri proje çalışmaları ışığında, bilgilendirme çalışmaları yaparak mağdurlara yardımcı olacaktır.

Temsilciliğimizin Muğla’da tertemiz ve beyaz bir sayfa açarak ülkemize ve insanımıza hayırlar getirecek başarılı çalışmalara vesile olacağına inancımız tamdır. Temsilcilik görevinde özveri ve engin bir duyarlılıkla bir araya gelen ekibimizin her ferdi, toplumsal sorumluluk duyarlığı taşıyan vicdan sahibi kişilerdir. Bugüne kadar sürdürdükleri bilimsel faaliyetler yanında, daha önce sosyal alanda aldıkları sorumluluklarla da her türlü takdirin üstündedirler ve yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Bu haber toplam 386 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.