MİNİKLERİN GIDA DENETİMİ

Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Kardeş Kurum Okulu Akçaova İlk ve Ortaöğretim Okulu öğrencileri mahallede gıda yapan ve satan işletmeleri denetledi.21 Mayıs Dünya...

MİNİKLERİN GIDA DENETİMİ

Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Kardeş Kurum Okulu Akçaova İlk ve Ortaöğretim Okulu öğrencileri mahallede gıda yapan ve satan işletmeleri denetledi.

21 Mayıs Dünya Süt Günü kapsamında Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün kardeş kurum projesi kapsamında kardeş kurumu Menteşe’nin Akçaova Mahallesindeki İlkokul ve Ortaokul öğrencileri mahallede gıda üreten ve satılan işletmeleri denetlediler.

Dünya Süt Günü etkinliği kapsamında okulda düzenlenen törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mustafa Işılkaya, sütün önemi hakkında miniklere bilgiler verdi. Işılkaya, “Dünya genelinde kişi başı içme sütü tüketim oranlarında AB ülkelerinde 89 kg, Avustralya’da 107 kg, ABD’de 83 kg ve ülkemizde ise bu oran sadece 26 kg. Dünya Süt Günü ve Haftası nedeniyle toplumumuzu süt tüketimi hakkında bilinçlendirmek, sağlık için çok değerli bir içeceğin içilmesini teşvik etmek amacıyla geleceğimiz olan siz değerli çocuklarımızla bu çalışmaları yürütüyoruz. Sizler de gelecek nesillere sütün önemi hakkında bilgiler aktaracaksınız. Okul sütü projesi kapsamında birinci yılda Türkiye genelinde 32 bin 500 okulda 7 milyon 200 bin öğrenciye 144 milyon kutu, ikinci yılda 296 milyondan fazla kutu ve üçüncü yılda 6 milyon 330 bin 215 öğrenciye 303 milyon kutu süt dağıtımı yapılmıştır” dedi.

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından bir hafta süre ile hijyen eğitimi verilen okulun ilkokul ve orta sınıf öğrencilerine gıda denetim kartı ile süt dağıtımı yapıldı. Akçaova Ortaokulu Gıda Denetim TİM’i, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Denetim ekipleri ile birlikte mahallede bulunan market, restoran, fırın, gibi gıda üretimi gerçekleştiren ve satan işletmelerde denetim yaptılar. Denetimlerde minik gıda denetim timleri, temizlik, hijyen, sağlık koşulları, hazır tüketimi yapılan gıda maddelerinin son kullanım tarihlerini tek tek kontrol ettiler. Bazı ürünler ve hijyen konusunda minik denetim elemanları işletme sahiplerini uyarıda bulundu.

Miniklerin denetim yapmaları ve denetim kartı dağıtılması hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Mustafa Işılkaya, “Kardeş okul, kardeş kurum ile ilgili yaptığımız etkinliklerde bugün ‘Dünya Süt Günü’nü Akçaova İlkokulumuzda kutladık. Aynı zamanda geçen hafta çocuklarımıza gıda hijyeni eğitimi verdik. Onlara birer tüketici olarak nelere dikkat etmeleri gerektiğini dördüncü sınıflara fahri gıda denetçiliği eğitimi verdik. Bundan sonra Akçaova Mahallesinde onlar bizim fahri gıda denetçilerimiz olacaklar. Her yerde bizleri arayarak yardımcı olacaklar. Geçen hafta aldıkları bilgileri pekiştirmek anlamında bugün ekiplerimiz ile küçük kardeşlerimiz fırına, bakkala, kahveye ve pideciye ziyaretler ve kontrollerde bulundular. Hem bilgilerini pekiştirdiler hem de uyarılarda bulundular. Amacımız burada çocuklarımızın gıda konusunda bilinçlendirmek ve sağlıklı nesiller yetiştirmek” dedi.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.