“Milletle oynayıp, kandırıyorlar”

Hükümet tarafından hazırlanan ve çeşitli tartışmaları da beraberinde getiren Demokratikleşme Paketi ili ilgili olarak konuşan Büyük Birlik Partisi (BBP) Muğla İl Başkanı Harun Akın, paketin bazı iç ve dış odaklar tarafından...

“Milletle oynayıp, kandırıyorlar”

Hükümet tarafından hazırlanan ve çeşitli tartışmaları da beraberinde getiren Demokratikleşme Paketi ili ilgili olarak konuşan Büyük Birlik Partisi (BBP) Muğla İl Başkanı Harun Akın, paketin bazı iç ve dış odaklar tarafından hazırlandığını ileri sürerek, “ Milletin manevi duygularıyla oynayıp milleti kandırıyorlar” dedi.

Büyük Birlik Partisi Muğla İl Başkanı Harun Akın, hükümet tarafından hazırlanan demokratikleşme paketini eleştirdi. Akın, paketin bazı iç ve dış odaklar tarafından hazırlanarak demokrasi paketi gibi kulağa güzel gelen söylemlerle lanse edildiğini söyledi.

Paketin küresel güçlerin çıkarları doğrultusunda hazırlandığına dikkat çeken Akın;  “Bir süredir sadece adını demokrasi paketi olarak zikretmek suretiyle demokrasiyle uzaktan yakından alakası olmayan,ülkemizin çıkarlarını ve milletimizin taleplerini içermeyen sadece ve sadece küresel güçlerin, İmralı canisinin, Kandil’in ve onların meclisteki siyasi uzantılarının istek ve talepleri doğrultusunda hazırlanmış birtakım uygulamaları hayata geçirmek istiyorlar.Her ne kadar pakette ne olduğunu bilmiyoruz şeklinde açıklamalarda bulunsalar da yine başta ana muhalefet partisi dahil olmak üzere mecliste bulunan herkesin bildiği,birlikte yaptıkları düzenlemeleri yalnızca halk bilmiyor,halka sorulmuyor.”dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştiren Akın; “Sayın başbakan bir dönem biz gömleğimizi çıkardık ( milli görüş gömleği ) açıklamalarıyla siyasete başladı. Biz de diyoruz ki keşke o gömleği çıkarmasaydınız,biz o gömleği çıkarıp hangi çıkar ve menfaat çevrelerinin gömleğini,ceketini giyerek siyaset yaptığınızı bu ülkeyi ne hale getirmeye çalıştığınızı çok iyi biliyoruz.

Oy devşirme peşinde

şimdi de çok sık dillendirmeye başladığı ve yine Türk milletinin manevi duygularını istirmar ederek söylediği biz kefenimizi giyip yola çıktık söylemleriyle halkı kandırmanın,yaklaşan seçimler nedeniyle bu tür söylemlerle oy devşirmenin peşinde, biz kendilerine yine burada da bir tavsiyede bulunacağız. İslam dinini tekrar okusunlar İslam dininin  emrettiği kefeni giyerek yola çıkanlar bu denli hukuksuz,adaletsiz uygulamalarla,tüyü bitmemiş yetimin hakkını birtakım çıkar odaklarına peşkeş çekmez. Milletin manevi duygularıyla oynamak suretiyle siyaset yapmaz. Haktan ve hak yolundan çıkmaz.yoksa yine sizin kefen sandığınız yada  millete yutturmaya çalıştığınız icazet aldığınız birtakım odakların gömleği,ceketi olmasın ?diye konuştu.

 “Türkiye’yi İslam ülkelerine düşman ettiler”

Hükümetin ve başbakanın dış siyasetinin Türkiye’yi İslam ülkeleri ile düşman haline getirdiğini söyleyen BBP İl Başkanı Harun Akın; “Biz seçim barajını kaldırırsak istikrar bozulur demek suretiyle yine milleti kandırıyorsunuz,hangi istikrardan bahsediyorsunuz? Evet sizin adına istikrar dediğiniz bu düzenin bozulması gerekir; çünkü sizler Türkiye Cumhuriyeti Devletini İslam ülkeleri ile düşman hale getirdiniz,devlet ile milletin sökülmez bağlarını kopardınız. Yine bu milletin çocuklarının uyuşturucuya alıştırıldığı,örf,adet ve geleneklerinden yoksun ve uzaklaştırılmış yüzünü sadece batıya dönmüş bir gençliğin yetiştirilmeye çalışıldığı,  ahlaki   yozlaşmanın ve gelir düzeyinde ki adaletsizliğin arttığı,iç ve dış borçlanmanın tavan yaptığı bu sistemin bozulması lazım.

Buradan özetle artık Türk milleti gerçeği görmüştür,takke düşmüş kel görünmüştür. Vatandaşın ne çıkardığınız gömleğe,ne giydiğiniz kefene inancı kalmamıştır. Buradan sizlere sesleniyoruz,yüce Türk Milletinin duygularıyla oynamayın. Çözüm süreci adı altında başlattınız yıkım sürecinden bir an önce vazgeçin gerçek anlamda bir demokrasi paketi hazırlamak ve millete hizmet etmek istiyorsanız asil Türk milletine kulak verin. İcazet aldığınız birtakım çıkar ve menfaat odaklarının istekleri doğrultusunda değil,kendi milli çıkar ve menfaatlerimizi koruyan,isteklerimizi, taleplerimizi karşılayacak adımlar atın.Siz atmazsanız biz inanıyoruz ki bu millet sizleri de tarihin derinliklerine gönderecektir. “ şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.