MİLAS'TA KÖPEKLERİN ZEHİRLENDİĞİ İDDİASI

Milas’ta son bir haftada 5 köpeğin satışı yasak olan bir maddeyle zehirlendiği iddia edildi.Milas’a bağlı Korucuk köyündeki sahipli köpeklerin zehirlenerek öldürülmesi vatandaşları ve hayvanseverlerin tepkinse neden oldu....

MİLAS'TA KÖPEKLERİN ZEHİRLENDİĞİ İDDİASI

Milas’ta son bir haftada 5 köpeğin satışı yasak olan bir maddeyle zehirlendiği iddia edildi.

Milas’a bağlı Korucuk köyündeki sahipli köpeklerin zehirlenerek öldürülmesi vatandaşları ve hayvanseverlerin tepkinse neden oldu. Köyde son bir hafta içinde 5 sahipli köpek zehirlendiği için köpük kusarak öldü.

Hayvancılıkla uğraştıkları için çoban köpeği besleyen Çemrek ailesinin 3 köpeği de zehirlenerek öldürüldü. Besledikleri 3 çoban köpeğinin zehirlendiğini iddia eden Ayşe Önel , “Beslediğimiz üç çoban köpeğinden biri geçen hafta pazartesi günü öldü. Bu köpeğimiz 5 aylık Sivas kangalıydı. Köpek sabah kalktığımızda sağlamdı. Daha sonra zehirlendiğini anladık ve kurtaramadık. Dada sonra biri devamlı bağlı olan iki köpeğimiz de zehirlenerek öldürüldü. Çocuklarımız ve bizler u duruma çok üzüldük” dedi.

Hayvancılıkla uğraştıkları için çoban köpeklerinin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen çiftçi Önel Çemrek de, satışı yasak olan bir zehirle köpeklerin öldürüldüğünü iddia etti. Sivas kangalı gibi değerli çoban köpeklerini ciddi paralara satın alarak beslediğini ancak 5 seneden beri 11 tane çoban köpeğinin zehirlenerek telef edildiğini savunan Çemrek; “Zehir olarak satışı yasak olan bir maddenin kullanıldığını düşünüyorum. Benim ve diğer köylülerin köpekleri sık sık zehirleniyor. Yetkililerin bu zehrin satılmaması için gereken denetimleri yapmasını istiyoruz. Ormana atılan bu ölümcül zehir yaban hayatı da tehdit ediyor. Yazıktır günahtır bu insan dostu köpekleri, yaban hayvanlarını öldürmenin kime yararı var?” diyerek köyde yaşanan köpek ölümlerine tepki gösterdi.

Köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğü iddiaları üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri, Korucuk köyüne gelerek bölgede inceleme yaptı. İnceleme sonucu alınan numuneler, araştırılmak üzere laboratuara gönderildi.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.