Milas’ta hava kirliliği iddiası

Milas ilçesinde ısınma ihtiyacı için kullanılan kalorifer sisteminin hava kirliliğine neden olduğu iddia edildi.Milas’ta bulunan 300 konutluk sitede bölgesinde sabah ve akşam saatlerinde yoğun olarak yaşanan hava kirliliği çevre...

Milas’ta hava kirliliği iddiası

Milas ilçesinde ısınma ihtiyacı için kullanılan kalorifer sisteminin hava kirliliğine neden olduğu iddia edildi.

Milas’ta bulunan 300 konutluk sitede bölgesinde sabah ve akşam saatlerinde yoğun olarak yaşanan hava kirliliği çevre sakinlerinin tepkisini çekiyor. Olağan dışı görüntüye de neden olan dumandan en çok 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi çalışanları ve hastaları etkileniyor. Özellikle akciğer hastalarını zora sokan durumdan şikayetçi olan onlarca vatandaş kirliliğe çözüm bulunmasını istedi.

Gelen şikayetlerin ardından Milas Belediyesi yetkililerinin kullanılan kömürün standartlara uygun olup olmadığını denetlediğini ve denetimler sonucu kömürün uygun olduğu sonucuna varıldığını belirten Milas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Cihan Kuran, “Belediye yetkililerinin ikinci değerlendirmesiyle sisteme filtre takılıp kirliliğin sübvanse edilmesine çalışılacak. Bunun dışında sorunun çözümü için diğer yöntemler de araştırılıyor” diye konuştu.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.