Milaslı Zanaatkarlar fotoğraflanıyor

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün el sanatlarıyla uğraşan zanaatkarlar üzerinde yürüttüğü fotoğraf ve belgeleme çalışmaları kapsamında, Milas’taki kaybolmaya yüz tutan meslekler fotoğraflanıyor.Hayat Boyu Öğrenme...

Milaslı Zanaatkarlar fotoğraflanıyor

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün el sanatlarıyla uğraşan zanaatkarlar üzerinde yürüttüğü fotoğraf ve belgeleme çalışmaları kapsamında, Milas’taki kaybolmaya yüz tutan meslekler fotoğraflanıyor.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, ülke genelinde kaybolmuş, kaybolmaya yüz tutmuş ve son dönemde ilgi gören el sanatları üzerinde kapsamlı bir çalışma yürütmeye başladı. Proje kapsamında il ve ilçelere göre icra edilen el sanatlarının, zanaatkârların fotoğrafları çekilerek belgelenecek. Ayrıca zanaatlar hakkında edinilecek olan bilgi ve belgeler kitap çalışmasıyla ölümsüzleştirilecek. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, projenin Milas ayağı için Milas Halk Eğitimi Müdürlüğü ile işbirliği içinde çalışmaya başladı.

Milas Halk Eğitimi Müdürü Mehmet Kaplan, projeyi çok önemli bir olduğunu belirterek; “Bu proje Milas’ın tanıtımına, bu mesleklerin belki devam ettirilmesine, belgelenmesine çok büyük katkı sağlayacaktır. Yürütülen çalışmalarla yıllar sonra yapılacak olan araştırmalara kaynak olabilecek ürünlerin ortaya çıkması sağlanabilir. Bu açıdan çok önemli gördüğümüz proje üzerinde çalışmalara başladık. İlçe genelinde icra edilen zanaatları belirleyerek bunların fotoğraf çalışmasını fotoğrafçı Selahattin Çelik yürütüyor. Milas’taki kaybolmaya yüz tutmuş nalbant, semercilik, saz yapımı, demirci, yaneş işlemesi yorgancı üzerinde çalışmalar devam ediyor” dedi.

Yetiştirecek çırak bulamadığı için son demlerini yaşayan zanaatkârları fotoğraflamaya başlayan Milas Fotoğraf Kulübü Başkanı Selahattin Çelik, Milas’ta birçok zanaatkarın belgelenmeye değer olduğunu ve çalışmaların verimli geçtiğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.