Milas’ın en büyük projesi

Milas ilçesinde uzun yıllardan bu yana çözülemeyen alt yapı sorunu nihayet çözüme kavuşuyor. Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Altyapı Projesi imzalandı.Milas Belediyesi'nin tarihinde ki en büyük proje olan Milas Kanalizasyon ve Yağmur...

Milas’ın en büyük projesi

Milas ilçesinde uzun yıllardan bu yana çözülemeyen alt yapı sorunu nihayet çözüme kavuşuyor. Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Altyapı Projesi imzalandı.

Milas Belediyesi'nin tarihinde ki en büyük proje olan Milas Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Alt Yapı Projesi'nin protokol imza töreni Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Milas Belediyesi tarafından İller Bankası ile yapılan görüşmelerin ardından varılan anlaşma gereği alt yapı ihalesi 30 Ekim’de gerçekleşti. Yertaş-Kayaoğlu İş ortaklığının aldığı ihalenin yer teslimi ise bugün Milas Belediyesi, İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından imzalan protokol ile firmaya teslim edildi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yaptığı açıklamada; “Milas için büyük bir gün bir dönüm noktası. Milas tarihinin en büyük projesini imzalamanın ve hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bildiğiniz üzere Muğlamız Büyükşehir oldu. Alt yapıda büyükşehir belediyelerinin görevi ancak biz bu işi büyükşehir’e bırakamazdık. İlimizin Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi turizm merkezlerinin olduğunu mutlak suretle buralara öncelik verileceğini bildiğimizden bu projeye en az 15 yıl sıra gelmeyeceği bilinciyle bu çalışmayı yaparak Milas’a 15 yıl kazandırdık. Şimdiden ilçemiz hayırlı olsun” dedi.

Milas Kaymakamı Fuat Gürel ise, “İlçeye yeni atanmışken yağan ilk yağmurlarda Kaymakamlık lojmanı sele maruz kaldı ben ve çocuklarım eve giremedik ve kaymakamlık binasına sığındık. Sonra 2.ci yağmur ve 2. sel vakasında yine mağdur olduk. Demek ki ilçemizin bu önemli sorununun şimdi çözüm zamanı” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından imza törenine geçildi. İller Bankası İzmir Bölge Müdürü Bölge Müdürü Muhittin Menekşe, Başkan Tokat ve katılımcılara bir müjdede imza töreninde verdi. Balavca Deresi Islahı projesinin de dahil edildiğini müjdeleyerek alkışlarla imza törenini gerçekleştirdi.

İhalesi yapılan alt yapı çalışmaları 6 ay içinde tamamlanacak. Milas’ta yapılacak olan alt yapı çalışmalarıyla birlikte 204 kilometre kanalizasyon boru hattı, 55 KM de yağmur suyu hattı döşenecek. Yapılacak olan çalışmalar ihale şartnamesine göre 180 günde bitirilecek.

Törene Milas Belediye Meclis Üyeleri, Milas Belediyesi çalışanları, Muhtarlar ve Milas halkı katılım sağlarken imzalanan protokol Milas’ın bu güne kadar gerçekleştirdiği en büyük proje oldu.

Bu haber toplam 141 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.