Milas Zeytinyağının belgeseli çekiliyor

Milas'ın genç belgeselcilerinden Emre Özsoy, Milas Zeytinyağına Coğrafi İşaret alınmasının öyküsünü kapsayan bir kısa film hazırlıyor."Yeşil Siyah" adıyla hazırlanacak belgesel Ankara'da düzenlenen 6. Altın Kepenk Patent...

Milas Zeytinyağının belgeseli çekiliyor

Milas'ın genç belgeselcilerinden Emre Özsoy, Milas Zeytinyağına Coğrafi İşaret alınmasının öyküsünü kapsayan bir kısa film hazırlıyor."Yeşil Siyah" adıyla hazırlanacak belgesel Ankara'da düzenlenen 6. Altın Kepenk Patent Kısa Film Yarışması'na katılacak.

Milas'ın genç belgeselcilerinden Emre Özsoy, Ankara'da düzenlenecek 6. Altın Kepenk Patent Kısa Film Yarışması'na Milas zeytinyağı ve zeytinyağına Coğrafi İşaret tescili alınmasının kısa öyküsü ile katılacak. Emre Özsay, "Yeşil Siyah" kısa filminin hazırlanması aşamasında Milas zeytinyağına Coğrafi İşaret tescili alan Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Milas'ta zeytinyağı üretiminin öncü isimlerinden Ali Osman Menteşe ile röportajlar yaptı.

Kendisinin aslında biyosistem mühendisi olduğunu belerten fakat kısa film ve belgesel yapımcılığına duyduğu ilgi nedeniyle böyle bir kısa film hazırlığına başladığını belirten Emre Özsoy, "Yeşil Siyah" kısa filmi için şunları söyledi:

"MNR Oraganizasyon tarafından Ankara'da 6. Altın Kepenk Patent Kısa Film Yarışması" düzenleniyor. MİTSO tarafından Milas zeytinyağın Coğrafi İşaret tescil belgesi alınanca ben de zeytinin kısa film şeklinde belgeselini çekmeye karar verdim. Zeytinin yeşilden siyaha dönüşesi nedeniyle kısa filmimin adını da "Yeşil Siyah" koydum. Belgeseli hazırlarken MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve modern zeytinyağı üreticisi Ali Osman Menteşe ile röportajlar yaptım. 6. Altın Kepenk Patent Kısa Film Yarışmasında patent, marka, endüstriyel tasarım, coğrafi işaret konulu filmler yarışacak. Bunun dışında "Yeşil Siyah" belgeseli iki yıl boyunca festival ve yarışmalarda değerlendirilecek. Belgeselde, Coğrafi İşaret konusu çerçevesinde Milas zeytinyağı anlatılacak" dedi.

"Yeşil Siyah" belgeseli için belgeselin yapımcısı Emre Özsoy'a röportaj veren MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer "Belgeselin Milas zeytinyağının tanıtımına çok önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu nedenle belgeselin yapımcısı Sayın Emre Özsoy'a başarılar diliyoruz. Onun kısa film yarışmasındaki başarısı, diğer yandan Milas zeytinyağının tanıtım başarısı olacaktır" diye konuştu.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.