Milas Milli Eğitimi sınıfta kaldı!

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Milas’ta okul müdürleri ve okul aile birliği başkanlarıyla buluştu. Ekinci toplantı sırasında, Milas’ın eğitimde en kötü ilçelerden biri olduğunun da altını çizdi.Muğla...

Milas Milli Eğitimi sınıfta kaldı!

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Milas’ta okul müdürleri ve okul aile birliği başkanlarıyla buluştu. Ekinci toplantı sırasında, Milas’ın eğitimde en kötü ilçelerden biri olduğunun da altını çizdi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milas’taki okul müdürleri ve okul aile birliği başkanlarıyla buluştu.Milas Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe; Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Karakoç, Milas Milli Eğitim Şube Müdürü Suna Ağdağ, Milas Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Coşkun, Milas İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tunahan Bayram, okul müdürleri ve okul aile birliği başkanları katıldı.

Ekinci, toplantı sırasında ilk olarak Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Muğla genelindeki okulların ihtiyaçlarının hayırseverler tarafından karşılanmasını ‘Gelecek sizin elinizde’ projesini anlattı. Ardından Milas’ın eğitimdeki tablosunu istatistikî verilere dayalı olarak sıraladı.

Ekinci, projeyi anlatarak konuşmasına şöyle başladı: “Gelecek Sizin Elinizde diye bizim bir projemiz var. Yaklaşık 1 buçuk ay önce lansmanını yaptık. Hepimizin nizami sorumluluğu var ve hepimiz çocuklarımızı daha iyi yetiştirebilmek için gayret veriyoruz. İlimizdeki ve ilçelerimizdeki tüm aile birliği başkanlarıyla bir şekilde tanışıp görüşmek istedim. Bunun ilkini de Milas’ta gerçekleştiriyoruz. Hep beraber birliktelik sağlamak ve sorunlarımıza ortak çözüm bulmak amacıyla burada toplandık.”

“İkili Eğitim çağa uymuyor”

Milas’ın eğitim açısından Muğla’daki en kötü ilçelerden biri olduğunu vurgulayan Ekinci: “Milas, akademik başarı olarak çok kötü bir ilçe. Hem ilimiz ölçüsünde hem de ülkemiz açısından kötü bir yerdeyiz. Bunları ben değil, istatistikî veriler söylüyor. Milas ilçemiz, Muğla ilinde ortaokullar düzeyindeki TEOG sınavlarında veya kazanım değerlendirme sınavlarında yine aynı şekilde liseler düzeyindeki YGS ve buna bağlı LYS’de maalesef en sonlarda yer alıyor. Sırası ne diye soracak olursanız ilçelerde son sıralarda bulunuyor.

Durum budur, fiziki durum da Milas hiç iyi değil. Merkezimizde 3 tane büyük ikili eğitim yapan ki bizim için artık bu çağda bu dönemde ikili eğitim yapmayı kabul edemediğimiz ve o çocuklara zulüm olarak gördüğümüz bir eğitim var. Bu çocuklara, ikili eğitim sistemini reva göremeyiz. Bugüne kadar böyle gelmiş ama bundan sonra bu durum böyle gitmemelidir” diye konuştu.

“950 öğrenci başka ili tercih etti”

Ekinci, en çok Milas’ta birleştirilmiş sınıf bulunduğunun altını çizerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yine Milas’ımızda 43 adet birleştirilmiş sınıf bulunmaktadır. Tabi bu durumunda bu çağda olmaması gerektiğine inanıyoruz. Bununla ilgili de biz çalışmalar yapıyoruz. Milas ilçemizi aşağı çeken durumlardan biri de birleştirilmiş sınıflarda bulunan iyi eğitim alamayan çocukların ortalamayı düşürmesidir. Çok daha fazla gayret ve fedakârlıkla bu durum aşılacak. Aynı zamanda bu konuyla ilgili Muğla’dan da destek gelecek. Muğla TEOG sonuçlarına göre çok iyi durumda, Türkiye’de dereceye giriyor. Muğla’dan 2015 yılında 950 öğrenci, başka illerde okumak üzere göç etti. Bu da eğitim seviyesini düşüren etmenlerden” dedi.

Ekinci, genel olarak Milas’ın eğitim durumunu özetledikten sonra eğitim durumunun düzelmesi için gereken çalışmaların el birliğiyle yapılacağını kaydetti.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.