“MHP’de çok BEHÇETLER var”

Yaklaşık 20 gündür ülke ve Muğla gündemini oluşturan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın Türkçe ve Kürtçe Bayram Mesajının ardından MHP Disiplin Kuruluna sevkedelmisi ve Saatcı’nın kararı beklemeden partisinden...

“MHP’de çok BEHÇETLER var”

Yaklaşık 20 gündür ülke ve Muğla gündemini oluşturan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın Türkçe ve Kürtçe Bayram Mesajının ardından MHP Disiplin Kuruluna sevkedelmisi ve Saatcı’nın kararı beklemeden partisinden istifa etmesini değerlendiren MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, kamuoyunun merakla beklediği konuları Muğla HABER Gazetesine açıkladı.

Korkmaz “MHP kişilerin partisi değil, hepimizin partisidir.  Değerli vekillerimiz olsun, değerli belediye başkanlarımız olsun, çok da çalışkan, sevilen olsun partimize hiçbir zaman siyasi anlamda kanuna, tüzüğe göre aykırı kim ne yaparsa yapsın biz hepsine eşit uygulama yaparız. İster eşimiz, dostumuz, arkadaşımız olsun partimizi daha üstte tutarız biz. MHP bir dava partisidir. MHP gönül verenlerin partisidir. Birkaç arkadaşımızın böyle yanlış beyanlarda bulunarak siyasi partimizi müşgül duruma düşürmesini hiçbir zaman istemeyiz.” dedi.

İl Başkanı Mehmet Korkmaz “Bir Behçet Başkan daha çıkar içimizden. Bizde çok Behçetler var. Fethiye bölgemizi biliyorsunuz. Muğla’nın kalesi olarak görünüyor.  Araştırmada yapsınlar. MHP, Fethiye’de ne zaman birinci parti olmuş? Behçet Başkan bu kadar çok seviliyordu da,  Fethiye’yi, Fethiye yaptı da niye MHP birinci parti olamıyor orada? 2008 yılındaki genel seçimlerde 16 bin 500 bizim oyumuz vardı. 15 bin de bitmiş bir partinin DP’nin oyu vardı. Şimdi ben size soruyorum. Behçet Başkan çalışkan, Fethiye’yi Fethiye yaptı ama kendine yaptı demek ki. MHP’nin oyunu yükseltmedi.” şeklinde konuştu.

 Sayın Korkmaz, öncelikle son günlerde Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile ilgili gelişmeler Türkiye’nin ve Muğla’nın gündemine oturdu biliyorsunuz. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?

Bildiğiniz gibi Fethiye Belediye Başkanımız Behçet Saatcı değerli ve uzun yıllar beraber çalıştığımız bir arkadaşımız. Ama işte bilindiği üzere 09.10.2013 tarihinde ilçe merkezinde Türkçe, Kürtçe bayramlaşma mesajı yayınlamasından dolayı, siyasi partiler kanununun 81.’inci maddesine istinaden a-b-c-d maddelerinde görüldüğü gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi dili Türkçedir. Türkçeden başka bir dille hiçbir zaman pankart, afiş ve billboardlarda dahil yazılamaz diye bir maddesi var. MHP, siyasi partiler kanununa göre kurulmuş bir partidir. Biz bu kanuna uymak zorundayız. Behçet Saatcı Beyefendi bu kürtçe mesajını yayınlayarak MHP’yi zor duruma düşürmüştür.

MHP kişilerin partisi değil, hepimizin partisidir.  Değerli vekillerimiz olsun, değerli belediye başkanlarımız olsun, çok da çalışkan, sevilen olsun partimize hiçbir zaman siyasi anlamda kanuna, tüzüğe göre aykırı kim ne yaparsa yapsın biz hepsine eşit uygulama yaparız. İster eşimiz, dostumuz, arkadaşımız olsun partimizi daha üstte tutarız biz.

MHP bir dava partisidir. MHP gönül verenlerin partisidir. Birkaç arkadaşımızın böyle yanlış beyanlarda bulunarak siyasi partimizi müşgül duruma düşürmesini hiçbir zaman istemeyiz. Buna göre siyasi partilerin 81.’inci maddesi (a) bendinde  derki; Türkiye Cumhuriyeti ülkesi üzerinde milli ve dini, kültür, mezhep, ırk ayrımı yapılamaz. (b) maddesin de ise; Türk dilinden veya kültüründen başka dil, kültürleri korumak, geliştirmek veya yaymak yoluyla Türkiye Cumhuriyeti ülkesi üzerinde azınlıklar yaratarak millet bütünlüğü bozulması amacını güdemez diyor. (c) maddesinde de; Azınlıklar yaratamadığı gibi yazılı olarak yayınlanmasında, açık veya kapalı toplantılarda, mitinglerde, propagandalar da Türkçeden başka dil kullanılamaz diyor. İyi niyetli de kötü niyetli de olsa, ne olursa olsun, kim ne oluyorsa olsun partimize zarar veriyor.

Şimdi diyelim ki buna biz sessiz kalmış olsaydık, başka partiler veya başka bir vatandaş şikayette bulunmuş olsaydı, bu bizim partimizi kapatmaya kadar götürürdü. Ama biz ne yaptık bunun hemen önlemini aldık. Merkez Disiplin Kurulumuzla görüştük ve Merkez Disiplin Kuruluna sevkini sağladık. İl yönetim kurulu olarak gönderdik. Görevimizi yaptık. Yapmak zorundaydık. Bunu yapmasaydık partimiz zarar görecekti. Suçluda biz olacaktık veya partimizin genel başkanına şunu diyeceklerdi ;”Böyle bir olay oldu da neden bir şey yapmadınız?”  O yüzden biz böyle bir karar aldık.

Sayın Behçet Saatcı, MHP’nin Türkiye’de ses getiren başarılarıyla üç dönem halkın büyük çoğunluğunun oyunu almış nadir belediye başkanlarından birisidir. Tüm siyasi seçmenlerin takdirini ve oyunu almıştır. İhraç istemi ile disiplin kuruluna sevkinizde bu konu dikkate alındı mı? Ayrıca MHP’nin Muğla’daki konumunu ve önümüzdeki dönem için seçim çalışmalarını nasıl etkiler?

Behçet Saatcı, sevilen bir belediye başkanımız. Hepimiz severiz. Dostumuz, abimiz, arkadaşımızdır. Ama nasıl  düşünmeden böyle  bir olayın içine girdi onu da bilmiyoruz. İyi niyetle bir şeyler yapayım dedi. Ama siyasi partiler kanununu okumuş olsaydı böyle bir şey olmayacaktı. Bu olaylar olmadan önce biz 13 ilçe başkanımız, 1 il başkanı ve il yönetimi ile Muğla il binamızda Behçet Başkanı çağırarak dedik ki; “Siz bizim büyük şehir belediye başkanı adayımız olunuz.” Fakat kabul etmedi.

Bazı arkadaşların dediği gibi;  Ben dava adamıyım. Ben neferim. Ben Alparslan Türkeş’e söz vermişim. İktidar olana kadar canım sağ olana kadar çalışacağım. Ama iktidar olduktan sonra beni daha da buralarda kimse göremez. Bizim hiçbir zaman hırsımız, kıskançlığımız olmaz. Şahsım adına söylüyorum. Genel başkan görev verdi. Genel başkanıma karşı gelemem ben. Ama bazı arkadaşlar Ankara’ya kadar gittiler. El etek öptüler. Görev vermediler, vermezler. MHP’nin ideolojisinde görev istenmez, görev verilir. Genel Başkanım beni Ankara’ya çağırdı gittim. Bana “Oğlum Muğla’da sana ihtiyacım var ” dedikten sonra  akan sular durur. MHP’de öyle. Ben kendi şahsım adına konuşuyorum. Koltuk sevdalısı da değilim. İl kongresinde olaylar olmuştur. Siyasette ki olağan şeylerdir. Metin Ergun, Ferhat Kırtaş, Osman Güven, eski ilçe başkanları, belediye başkanlarının çoğu karşımdaydı. Demek ki onlar benim karşımda olmaları, benim kötü olmam anlamına gelmiyor. Onlar daha iyi biriyle ileriye gitmek istemişler. Onlarda MHP’yi düşünüyor.  Herkesin bir düşüncesi vardır. Kim il başkanı olursa olsun o bizim il başkanımızdır. Genel başkanlık seçimlerinde, kongrelerinde kim genel başkan oldu o bizim genel başkanımızdır. Şahıs partisi değiliz. Biz şahısların peşinden giden biri değiliz. Hepimiz gelip geçiciyiz. Genel Başkanımda, bizde, Behçet Başkanda herkes de gelip geçicidir. O koltuk onun değil ki. Yarın ya kongrede, ya seçimde kaybedebiliriz yada vefat edebiliriz. Ama MHP hep kalacak. Bir Behçet Başkanım gider, bir başka  Behçet Başkan gelir. Biz Behçet Başkanı 1994 yılında ilk belediye başkanı yaptığımız zaman hemen kazanmış mıydı? Kazanmadı. 99 yılında ikinci seferde kazandı. Bu sefer belki kazanırız, belki kazanamayız. Ama ikinci seferde de biz kazanırız. Bir Behçet Başkan daha çıkar içimizden. Bizde çok Behçetler var. Fethiye bölgemizi biliyorsunuz. Muğla’nın kalesi olarak görünüyor. Ama şunu söyleyeceğim 1994 yılından bu yana ben Muğla’da yaşayan biri olarak, sizlerde burada yaşadığınız müddetçe yalanım varsa söylesinler. Araştırmada yapsınlar. MHP, Fethiye’de ne zaman birinci parti olmuş? Behçet Başkan bu kadar çok seviliyordu da,  Fethiye’yi, Fethiye yaptı da, bu kadar arkadaşımız, vatandaşımız varda, niye MHP birinci parti olamıyor orada? 2008 yılındaki genel seçimlerde 16 bin 500 bizim oyumuz vardı. 15 bin de bitmiş bir partinin DP’nin oyu vardı. Şimdi ben size soruyorum. Behçet Başkan çalışkan, Fethiye’yi Fethiye yaptı ama kendine yaptı demek ki. MHP’nin oyunu yükseltmedi.

Son dönemde Muğla’da partinizin bazı ilçelerde ve merkezde il, ilçe yönetimleri görevden alındı biliyorsunuz. Bunların geçmiş büyük kongreyle bir ilişkisi olduğu söyleniyor. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

MHP büyük kongre yaşadı 2012 yılında. Bu kongreye 3 adayla girildi. 3 adayla girildikten sonra Genel Başkanım, liderimiz Devlet Bahçeli genel başkan olarak seçildi. Seçildikten sonra başka adayların peşinden giden il, ilçe ve kongre delegelerinin çoğunluğu gelerek genel başkanımıza bağlılığını ve yanında olduklarını söylediler. Normali de budur. Ama 5-6 il bunların içinde Muğla’da dahil genel başkanımın yanına bile gitmediler. Devamlı genel başkanım hakkında konuştular. O yüzden bu iller kapatıldı. Kapatıldıktan sonra ben geldim. Ben geldikten sonra hiçbir ilçede görevden alınma olmadı. Ama yaklaşık 1 ay kadar önce Marmaris olayı var. O da kapatıldı. Fethiye ve Milas istifa etti. Buraları yeniden kurduk. Ortaca’da ilçe başkanım, belediye başkan aday adayı oldu ve burayı da yeniledik. Bir tek sadece Marmaris’te görevden alınma oldu. Görevden alınmanın  kongreyle alakası yoktur. Nedeni yönetim çalışmıyordu, istediğimiz performansı göstermiyordu. Bizde dedik ki en iyisi Marmaris’i komple kapatalım. Marmaris’e yeni, genç ,dinamik, hevesli, kanı, canı bol olan birini atadık ve değişime gittik. Farkındaysanız Milas, Ortaca, Marmaris, Menteşe, Seydikemer olsun hep genç, dinamik ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri oluşturduk. Hepsi birbirinden çok değerli insanlar. Ben bile yerimi genç, dinamik birini yetiştireceğim ve yetiştiriyorum da. İsmini söylemiyorum. Ona bırakıp gideceğim. Bizim en büyük arzumuz, MHP’nin Muğla’da bir yerlere gelmesidir. En  çok Yörükler üzerinde çalışmalarımız vardır.

Son olarak MHP olarak ve siz başkan olarak önümüzdeki dönem için adaylarınızı yavaş yavaş belirlemeye başlıyorsunuz. Bu konuda Muğla’daki çalışmalar ve düşünceler hakkında bilgi verir misiniz?

Yeni kurulan Seydikemer ilçemizden başlayalım. Seydikemer ilçemizde 3 tane aday adayımız var. Fethiye’de 4 tane belde, 1 tane ilçe belediye başkanımız vardı. Bunlardan 2 tane belde belediye başkanı AK Parti’ye geçmişti.

Yeni oluşan Seydikemer ilçemize partimizden şu anda 2 tane aday adayımız bulunmaktadır. Bunlardan birisi Kemer Belde Belediye Başkanımız Cafer Arıkan,  diğeri de Eşen Belde Belediye Başkanımız Musa Yapıcı. Ayrıca Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi Müdürü Akif Alaşan da aday adaylarımızdan biri.

Fethiye Behçet Saatcı’nın istifasının ardından aday adaylarımız oldukça fazla. Dalaman’da Belediye Başkanımız Sedat  Yılmaz tekrar aday olacak. Ortaca’da ilçe başkanımız Recep Güneş adayımız. Köyceğiz’de Sağlık Bakanlığı Eski Personel Genel Müdürü Dr. Hacı Çelik adayımız. Marmaris, Milas, Kavaklıdere ilçelerimizde aday adaylarımız henüz netleşmedi. Datça’da ise iki aday adayımız var. Geçen dönem 500 oy ile kaybettiğimiz Yatağan ilçemiz de ise Varol Çakmak adayımız. En çok iddialı olduğumuz ilçelerden birisi de Bodrum ilçesi. Bodrum Belediye Başkan Adayamız birkaç dönemdir Konac ık beldesinde çok önemli ve güzel bir belediyecilik yapan Mehmet Tosun’dur. Ula ilçemizde ise bayan bir belediye başka adayımız hazırlıklarını sürdürüyor ismini önümüzdeki günlerde açıklayacağız.

Menteşe ilçemizde ise henüz 2 aday adayımız var. Bunlardın birisi İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Osman Can Yenice. Yenice, yerel yönetimleri, yasaları ve işleyişi son derece iyi bilen Türkiye’de sayılı isimler arasındadır. Diğer aday adayımız ise ANAP Eski İl Başkanı Muğla Siyasetinin bir dönem önemli isimlerinden İşadamı Selahi İyibilir’in oğlu İşadamı Nazmi İyibilir’dir.

Büyükşehire gelince; şu anda beklemedeyiz ama bir yandan da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda Eski Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergün ve yine mevcut milletvekilimiz Mehmet Erdoğan’ın isimleri geçmektedir.

Sayın Korkmaz, verdiğiniz bu bilgiler ve siyasi çalışmalarınız hakkında okurlarımıza ve Muğlalılara gazetemiz aracılığıyla aktırdığınız bilgiler için teşekkür eder, siyasi çalışmalarınızda ve seçimlerde şimdiden başarılar dileriz.

Asıl ben teşekkür ederim. Bana bu fırsatı tanıdığınız için. Size ve gazeteniz MUĞLA HABER’e de yayıncılık hayatında sergilediğiniz başarılarınızın artarak devam etmesini dilerim.

Bu haber toplam 155 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.