Mermerciler İtalya’ya çıkarma yaptı

MUTSO bünyesinde oluşturulan bir heyet, Marmomacc Doğal Taş Fuarı’nı ziyaret etti ve iş gezisi gerçekleştirdi. Ziyaretler sırasında iki ülkede uygulanan çalışmalar hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.Muğla...

Mermerciler İtalya’ya çıkarma yaptı

MUTSO bünyesinde oluşturulan bir heyet, Marmomacc Doğal Taş Fuarı’nı ziyaret etti ve iş gezisi gerçekleştirdi. Ziyaretler sırasında iki ülkede uygulanan çalışmalar hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) bünyesinde oluşturulan bir heyet, 24-27 Eylül tarihleri arasında İtalya’nın Verona kentinde düzenlenen Marmomacc Doğal Taş Fuarı’nı ziyaret etti. MUTSO Başkanı Bülent Karakuş’un önderliğinde, Başkan Yardımcısı Mehmet Dişcigil’in katılımı ile 26 kişilik bir heyetin gerçekleştirmiş olduğu ziyarette ayrıca Verona İş Gezisi düzenlendi. 25 Eylül Perşembe günü fuarı ziyaret eden heyet, burada firmalar ile görüşerek katılımcılar ile ikili ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağladı.

Başkan Karakuş ve beraberindeki heyet 26 Eylül Cuma günü Verona Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Verona Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Andrea Bissoli ve Mermer Faaliyetleri konusunda faaliyet gösteren, aynı zamanda Verona Ticaret Odası üyesi olan, Mermer Servis Merkezi Başkanı Filiberto Semenzin ile tanışma toplantısı gerçekleştirildi.

Görüşmeler sırasında, Oda yetkilileri, Verona ve ekonomisi ile Verona Ticaret Odası ve hizmetleri ile ilgili heyeti bilgilendirirken, Mermer Servis Merkezi Başkanı Filiberto Semenzin ise vermiş olduğu sektörel bilgiler sonrası, Verona ile Muğla arasındaki turizm, mermercilik ve tarım sektörlerindeki benzerliklere dikkat çekti. Semenzin, bu benzerliklerin olumlu işbirliklerini ortaya çıkarmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Verona Ticaret Odası sunumu, Verona Tanıtım Filmi ve Mermer Servis Merkezi Başkanı Semenzin’in bilgilendirmeleri sonrası söz alan MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, Verona Ticaret Odası yetkililerine misafirperverlikleri için teşekkür ederek, yapılan iş gezisinin amacı, Muğla’daki turizm, mermercilik, tarım sektörleri hakkında bilgi verdi. Başkan Karakuş ayrıca Muğla tanıtım filmini hediye ederek Verona Ticaret Odası’nı heyet olarak Muğla’ya davet etti.

Toplantının ardından, Verona Ticaret Odası’nın organizasyonu ile Mermer Ocağı gezisi gerçekleştirildi. Ziyarette ocak ve işletilmesi hakkında bilgiler alınırken heyet katılımcıları, kendi işletmeleri ile ziyaret edilen ocak arasındaki farklılıkları, avantaj ve dezavantajları görme imkanı yakalamış oldu.

MUTSO liderliğinde ve KOSGEB desteği ile gerçekleştirilen Verona Ticaret Odası ve Marmomacc 2014 Doğal Taş Fuarı ziyareti, katılımcıları ve Muğla verimli bir şekilde sonuçlanmış ve gelecekte kurulabilecek işbirlikleri için bir zemin niteliği taşıyor.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.