Menteşe Belediyesi’nden örnek proje

Hayata geçirdiği insan odaklı projeler ile örnek belediyeler arasında yer alan Menteşe Belediyesi, “Bilinçli Ebeveynler, Huzurlu Çocuklar” projesi ile 4 – 6 yaş arası çocukların ilgili oldukları ve desteklenecek alanları...

Menteşe Belediyesi’nden örnek proje

Hayata geçirdiği insan odaklı projeler ile örnek belediyeler arasında yer alan Menteşe Belediyesi, “Bilinçli Ebeveynler, Huzurlu Çocuklar” projesi ile 4 – 6 yaş arası çocukların ilgili oldukları ve desteklenecek alanları ortaya çıkartıyor.

Projesi kapsamında 4-6 yaş arası çocukların Sözel, Mantıksal – Matematiksel, Görsel – Uzaysal, Bedensel – Kinestetik, Kişilerarası – Sosyal ve Kişisel – İçsel zeka alanlarından hangilerinde daha aktif olduklarını ortaya çıkarmak amaçlanıyor. Bir zeka testi uygulaması olmayan projede, belediye psikoloğu tarafından çocukların ilgili oldukları ve desteklenecek alanlarını ortaya çıkaran bir envanter (TIMI) kullanılıyor.

Menteşe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün okul öncesi dönemi (4-6 yaş arası) çocuklarına yönelik başlattığı projesinden, ücretsiz olarak yararlanmak isteyen vatandaşlarımız belediyenin 0252-2144880 / Dahili: 6611 numarasını arayabilirler.

Proje kapsamında belediye psikoloğuçocuklar ile birlikte kukla oyunları, resim çizimleri gibi farkı aktiviteler de uygulayarak, aile içi sorunları gözlemledikten sonra ebeveynler ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapıyor.

Bu haber toplam 105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.