Menteşe Belediyesinden Bisiklet Festivali

Menteşe Belediyesi ile Muğla Bisiklet Derneği ve Enerji Verimliliği Çevre Koruma Derneği işbirliğince Bisiklet Festivali düzenleniyor. 3 Gün sürecek festival kapsamında bisiklet konferansı da düzenlenecek.Muğla Bisiklet Derneği...

Menteşe Belediyesinden Bisiklet Festivali

Menteşe Belediyesi ile Muğla Bisiklet Derneği ve Enerji Verimliliği Çevre Koruma Derneği işbirliğince Bisiklet Festivali düzenleniyor. 3 Gün sürecek festival kapsamında bisiklet konferansı da düzenlenecek.

Muğla Bisiklet Derneği ve Enerji Verimliliği Çevre Koruma Dernek üyeleri Adnan Çangır, İbrahim Taçyıldız, Şevki Sanayır ve Doğan Sanayır Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ü makamında ziyaret ederek, Bisiklet Festivali hakkında Başkan Gümüş’e bilgi verdiler.

Festival hakkında bilgi alan Başkan Gümüş,;“Bisiklet kullanımını teşvik etmek ve bisiklet turizminin yaygınlaştırılmasını amaçlayan Festivali canı gönülden destekliyorum. Sağlık ve spor açısından da bisiklet kullanımı çok faydalı. En kısa zamanda festivalin başlaması için gerekli çalışmalara başlayalım” dedi.

Önümüzdeki günlerde proje hakkında detaylı çalışmanın yapılacağı Bisiklet Festivali’nin güzergahı Muğla ve çevresi olacak. Muğla çevresinde farklı güzergahlara bisiklet gezileri düzenlenirken festival kapsamında uzun vadede bisiklet konferansı düzenlenmesi ve bisiklet eğitimleri verilmesi hedefleniyor. Menteşe Belediyesinin ev sahipliğinde çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak, bisikletin sağlığa yararları, ekonomik yönü, trafikte bisiklet ve bisiklet kullanımı konularında her kesimden kent sakinlerine eğitimler verilecek. Bu eğitimlerle bilinç ve farkındalık yaratılarak şehir içi ulaşımda bisikletin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.