Mengüşoğlu Mehmet Akif’i anlattı

Ensar Vakfı Yatağan Şubesi tarafından ‘Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale’ konulu konferans GELİ Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.Ensar Vakfı Yatağan Şubesi tarafından Güney Ege Linyitleri İşletmesi(GELİ) Sosyal Tesisleri’nde...

Mengüşoğlu Mehmet Akif’i anlattı

Ensar Vakfı Yatağan Şubesi tarafından ‘Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale’ konulu konferans GELİ Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Ensar Vakfı Yatağan Şubesi tarafından Güney Ege Linyitleri İşletmesi(GELİ) Sosyal Tesisleri’nde Şair-Yazar Metin Önal Mengüşoğlu’nun konuşmacı olarak katılımı ile yapılan ‘Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale’ adlı konferans Merkez Aşağı Camii Müezzini Hafız Süleyman Bayram’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı. Konferansa Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Basın Yayın Enformasyon Muğla İl Müdürü Cavit Okur, AK Partili Muğla İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Şahbaz, AK Parti Yatağan İlçe Başkanı Mustafa Toksöz ve AK Parti Yatağan Yönetimi, Yatağan Müftüsü Hasan Hüseyin Ortanca, Ensar Vakfı Yatağan Yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansta açılış konuşmasını yapan Ensar Vakfı Yatağan Şube Başkanı Cemil Çamcı; “Sizlere derneğimizin faaliyetlerinden bahsetmek istiyorum. Bugün burada sizlerle üçüncü defa bir araya geliyoruz. Sizlerle ilk defa burada kuruluşumuz nedeni ile düzenlenen ve Doç. Dr. Halit Ertuğrul’un konferansı ile bir araya geldik. Daha sonra YEAŞ Sosyal Siteleri’nde Muğla İl Müftümüzün katılımı ile düzenlenen ‘Peygamber Sevgisi’ konferansı düzenledik. Düzenlemiş olduğumuz konferanslardan sonra halkımızdan çok yoğun talepler aldık. Bunun sonucunda ülkemizin yetiştirmiş olduğu önemli değerlerden olan Metin Önal Mengüşoğlu’nun katılımı ile bu konferansı düzenledik”dedi.

Yatağan Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ise  “Bugün burada büyük bir şairi, yazım dünyamızın bir üstadını dinlemenin mutluluğu içindeyim. Metin Önal Mengüşoğlu benim lise ve üniversite yıllarından bu yana takip ettiğim bir yazar ve şairdir. Burada Yatağan Kaymakamı olarak kendisini görmenin mutluğunu yaşadığımı belirtmek isterim. Mengüşoğlu, akıcı dili, yorumları ile belleklerde yer edin bir değerdir. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kürsüye gelen “Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale” konferansının konuşmacısı Metin Önal Mengüşoğlu; “Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Savaşı’na hiç katılmamıştır fakat Mehmet Akif Çanakkale, Çanakkale de Mehmet Akif’tir. Mehmet Akif içimizden birisidir. Çanakkale Savaşını şiirleri ile yaşayarak anlatmıştır. Şairlerin savaş şartlarındaki olumlu katkıları tartışılamaz. Mesela bizim kuşağın ben 68 kuşağıyım bizlere o zaman İslamcı diyorlardı. Deniz Gezmiş benim okul arkadaşımdı, aynı masada oturmuşuzdur. 68 kuşağı önder olarak Mehmet Akif ve Necip Fazıl’ı seçmiştir. Bizlerin üzerinde en çok etkisi olan kişiler şairlerdir. Ulema hakikatin daima bir bölümünü göstermiştir. Ama şairler bir bütünü göstermişlerdir. O yüzden bizler üzerinde şairler daha etkilidir. Mehmet Akif Ersoy bu ülkede önemli kişilerdendir. Mehmet Akif’in şiirleri birçok kişiyi etkilemektedir” şeklinde konuştu.

Mehmet Akif Ersoy’u, Millet Şairi’, ‘Vatan Şairi’, ‘İstiklal Marşı’ ve ‘Çanakkale Zaferi Şairi’, ‘İslam ve Kur’ân Şairi’, ‘Türkçe’nin Şairi’, ‘Dili Temiz Kullanan Şair’, ‘Aruzu Türkçe’ye Uyarlayan Şair’, ‘Camideki Şair’ ve ‘Kur’anla Konuşan Şair’ gibi sıfatları ile anlatan Mengüşoğlu dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Mehmet Âkif Ersoy’un düşünce dünyası ile sanatı arasında sıkı bir bağın olduğunu söyleyen Mengüşoğlu, sunumunda Safahat’tan örnek şiirler de okuyarak dinleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.