Meksika’dan Yatağan’a duygulandıran destek “16.599 Meksikalı işçi sizinle”

Muğla’daki Termik Santralleri ve kömür havzalarının özelleştirilmesine karşı direniş ve mücadelesini sürdüren Yatağan işçilerine çok büyük ve anlamlı bir destek daha geldi. Meksika Enerji İşçileri Sendikası , “Meksika...

Meksika’dan Yatağan’a duygulandıran destek  “16.599 Meksikalı işçi sizinle”

Muğla’daki Termik Santralleri ve kömür havzalarının özelleştirilmesine karşı direniş ve mücadelesini sürdüren Yatağan işçilerine çok büyük ve anlamlı bir destek daha geldi. Meksika Enerji İşçileri Sendikası , “Meksika Yeni İçi Merkezi dayanışma halinde!Yatağan’ın özelleştirilmesine HAYIR!” yazılı bir pankart açarak Yatağan’daki direnişe destek verdiler.

Muğla’daki termik santralleri ve kömür havzalarının özelleştirilmesi kesinleşirken, Maden-İş, Tes-İş ve işçilerin yaklaşık 3 yıl önce başlattıkları direniş de kesintisiz olarak sürüyor. Sendikalara ve işçiler son  olarak Yatağan’daki siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri bir araya gelip “Vatanınıza Sahip Çıkın” parolası ile destek verirken bir destek de deniz aşırı bir ülke olan Meksika’dan geldi. Meksika Enerji İşçileri Sendikası, direniş ve mücadelelerinde Yatağan işçilerinin yanında olduğu açıkladı. Meksika Enerji İşçileri Sendikası, “ Meksika Yeni İçi Merkezi dayanışma halinde!Yatağan’ınözelleştirilmesine HAYIR!yazılı dev bir pankart açarak Yatağan’daki direnişe açık desteklerini ilan ettiler.

Ayrıca; Meksika Enerji İşçileri Sendikası Dış İlişkiler Sekreteri Jose Humberto Montes de Oca Luna bir açıklama yaparak Türk işçilerinin mücadelesini desteklediklerini ve yanlarında olduğu dünya Türkiye ve dünya kamuoyuna açıkladı. Jose Humberto Montes de Oca Luna açıklamasında şunları söyledi:

Meksika Enerji İşçiler Sendikası – Meksika Yeni İşçi Merkezi, Yatağan Termik Santrali’nin özelleştirilmesine direnen Türk işçilerin mücadelesini destekliyor. Sizinleyiz!

Enerjinin özelleştirilmesi, halklarımızın egemenliğine suikasttır, işçilerin haklarına darbedir ve hane tüketicileri için enerji fiyatlarının kaçınılmaz artışına neden olur. Bu özelleştirmeler, her zaman büyük uluslararası şirketler ve halkın varlıklarına yönelik hırsızlıktan pay kapan neoliberal aracıların çıkarınadır.

Değerli mücadele arkadaşlarımız! Meksika Enerji Sendikası’nda ve Meksika Yeni İşçi Merkezi’nde örgütlü olan 16599 işçinin mücadele ruhu taşıyan selamını size iletmek istiyoruz.

İşçinin mücadelesi sınır tanımaz! Yaşasın proletaryanın enternasyonalizmi!İleri, Yatağan’daki yoldaşlarımız!Zafere değin!”

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.