Mehmetçik halkının yanındaydı

Önceki gün Menteşe ilçesi Zeytinköy mahallesi yakınlarında çıkan ve daha sonra bütün köyü kaplayan orman yangını sonucu 7 bin dönüm orman alanı, 40 ev, 10 ahır yanarak kül oldu. Yangında ormanlarla birlikte köylülerin...

Mehmetçik halkının yanındaydı

Önceki gün Menteşe ilçesi Zeytinköy mahallesi yakınlarında çıkan ve daha sonra bütün köyü kaplayan orman yangını sonucu 7 bin dönüm orman alanı, 40 ev, 10 ahır yanarak kül oldu. Yangında ormanlarla birlikte köylülerin gelecekleri emekleri de karardı.

Kısa sürede büyüyen yangın köye sıçramadan öne köy boşaltıldı. Köylüler ekiplerin de yardımı ile canlarını, kıymetli eşyalarını ve hayvanlarını güvenli bölgeye attı. Köydeki yaşlılar ve hastalar ise sedyelerle sağlık ekipleri tarafından tahliye edildi.

Yangını kontrol altına almak havanın rüzgarlı ve arazinin sarp olması nedeniyle güçleşti. Yangının köye sıçrama riskinin belirmesi ile birlikte bütün kurumlar araç gereçleri ve ekipleri ile adeta seferberlik ilan etti ve yangın mahalline intikal etti.

Savaşta ve barışta Türk Milleti için canını ve kanını hiç çekinmeden veren Mehmetçik de her yangında olduğu gibi yine olay yerinde ve halkının yanındaydı. Başta Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel olmak üzere, yangın söndürme çalışmalarının yanında bölgenin güvenliği ve köyün tahliyesi sırasında da Mehmetçikler büyük gayret sarfettiler. Erinden subayına varıncaya kadar Mehmetçik vatandaşların can güvenliğini sağlarken, evleri yanan, ürünleri ve hayvanları telef olan köylüleri de teskin etmeye çalıştılar.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.