MBB’DEN DURUM PARORU: “2 BİN 881 HEKTAR ALANIN ZARAR GÖRDÜ”

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran Salı günü akşam saatlerinde çıkan orman yangını hala devam ediyor. Ekiplerin havadan ve karadan canla başla mücadele ettiği yangınla ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi son durum rapor...

MBB’DEN DURUM PARORU: “2 BİN 881 HEKTAR ALANIN ZARAR GÖRDÜ”

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran Salı günü akşam saatlerinde çıkan orman yangını hala devam ediyor. Ekiplerin havadan ve karadan canla başla mücadele ettiği yangınla ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi son durum rapor paylaştı. Yapılan paylaşımda, resmi olmayan rakamlara göre, yaklaşık 2 bin 881 hektar alanın zarar gördüğü tespit edildiği ifade edildi.

SİNEM KARAKAYA

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 21 Haziran Salı günü akşam saatlerinde başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi yangınla ilgili son durum raporu paylaştı.

Verilen bilgilere göre, 103 hane, 274 kişi, 83 hayvan (15 büyükbaş,38 küçükbaş,29 kümes hayvanı ve 1 kedi) tahliye edildi.

YANGIN 4 NOKTADA İLERLİYOR

Yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:  “Değirmenyanı Kürardı mevkiinde soğutma çalışmaları devam etmekte olup, yangın Kırzeytinlik mevkisinde, bördübet arakasında, yediadaların üstünde ve honoz tepesinde devam etmektedir. Öğleden sonra rüzgarın artması beklenmektedir. Resmi olmayan rakamlara göre, yaklaşık 2 bin 881 hektar alanın zarar gördüğü tespit edilmiştir. 167 personel, 96 araç ve yardımcı ekipmanlarımızla sahadayız.”

Öte yandan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ise, “Zor bir gecenin ardından sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahale tekrar başladı. Değirmenyanı Kürardı'nda soğutma çalışmaları sürüyor. Ancak 4 noktada hala alevler yükseliyor. Ekiplerin karadan da çalışması devam ediyor. Korkumuz öğleden sonra rüzgarın artması. Umarım o saate kadar özellikle havadan yoğun bir müdahale ile tüm alevler söndürülür ve hepimiz rahat bir nefes alırız” paylaşımında bulundu.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.