Mavi Kart Toplantısı yapıldı

Marmaris ilçesinde gemilerden atık alımı ve mavi kart sistemi uygulamalarıyla ilgili toplantı düzenlendi. Toplantıda sektörde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.Muğla gemilerden atık alımı ve mavi kart sistemi...

Mavi Kart Toplantısı yapıldı

Marmaris ilçesinde gemilerden atık alımı ve mavi kart sistemi uygulamalarıyla ilgili toplantı düzenlendi. Toplantıda sektörde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

Muğla gemilerden atık alımı ve mavi kart sistemi uygulaması için pilot il seçilmişti. Mavi kart sisteminin uygulamaya geçmesinin ardından yaşanan sorunlar Marmaris’te masaya yatırıldı. Düzenlenen toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan uzman bir heyet, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris Belediyesi , Deniz Ticaret Odası, Liman başkanlığı, Marmaris Sahil Güvenlik komutanlığı, Marina yetkilileri ve Balıkçı kooperatifi temsilcileri katıldı.

Toplantıda Mavi Kart Uygulamalarının Teknik Altyapısı değerlendirildi. Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi, Muğla’nın Büyükşehir olmasının ardından mavi kart uygulaması konusunda sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’nın mavi kart cezaları konusundaki uygulamaları da gündeme geldi.

Sahil Güvenlik yetkilisi Yüzbaşı Gülhan Alan, Sahil Güvenlik komutanlığının mavi kartla ilgili cezalandırıcı bir tavrının olmadığını belirtti. Tekne kaptanlarının mavi kart konusunda daha duyarlı davranması gerektiğinin altını çizdi.

Ulaştırma Bakanlığı proje uzmanı Cem Tekin Yavuz ise mavi kart uygulamasının dünyada sadece Türkiye’de olduğuna işaret ederek projenin Avrupa Birliği hedef projesi olma yolunda ilerlediğine vurgu yaptı. Marmaris Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Mesut Güven ise küçük balıkçıların mavi kart uygulamasında yaşadığı sorunları dile getirdi.

Bozburun Balıkçılar kooperatifi Başkanı Durmuş Öztaş, bölgedeki gulet yatlara yönelik uygulanan mavi kart sistemiyle ilgili yaptığı konuşmada , Alt yapı hazırlanmadan mavi kart uygulamasına geçildiğini ve yeterli atık alım noktası bulunmadığına vurgu yaptı.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.