MAVİ BAYRAK SAYISI ARTTI

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından her yıl plaj,marina ve son yıllarda da yatlara bir yıl süre ile verilen Mavi Bayrak ödülleri açıklandı. Muğla’nın Mavi Bayrak sayısı 97’den 102’ye çıktı.Uluslararası Çevre Eğitim...

MAVİ BAYRAK SAYISI ARTTI

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından her yıl plaj,marina ve son yıllarda da yatlara bir yıl süre ile verilen Mavi Bayrak ödülleri açıklandı. Muğla’nın Mavi Bayrak sayısı 97’den 102’ye çıktı.

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı tarafından koordine edilen ve Türkiye'de Çevre eğitim Vakfı tarafından yürütülen Mavi Bayrak alan plaj, marina ve yatlar açıklandı.

Muğla'da mavi bayrak alan plaj sayısı bir önceki yıla göre 5 artarak 89'e ulaştı. 7 Marina ve 6 da yat mavi bayrak alarak Muğla'daki mavi bayrak sayısı toplamda 102 oldu.

Muğla 2014 yılında 89 plaj, 7 marina ve 6 yat bir yıl boyunca temizliğin simgesi olan Mavi Bayrak asacaklar. Bir yıl boyunca plaj, marina ve yatlarda asılı kalacak Mavi Bayrak alabilmek için plajlarda, çevre eğitimi ve bilgilendirme, yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi ve güvenlik ve hizmetler başlığı altında 32 kriterin yerine getirilmesi gerekiyor. Marinalarda ise, deniz suyu kalitesi, çevre yönetimi ve bilgilendirme, çevre yönetimi ve güvenlik-hizmetler başlığı altında 24 kriter gerekirken, yatlarda ise gezi tekneleri yönetmeliği, atık takip formu, denize elverişlilik belgesi, sintine ve pissu tankları düzenli olarak marina veya başka bir toplama merkezine çektirilmeli ve bu işlemin yapıldığı belgelendirme gibi 19 kriter yer alıyor.

BODRUM

Samara, Kempinski Hotel Barbaros Bay, Bodrum Holiday Resort&Spa, Ersan Resort&SPA, Delta Beach Resort, Kervansaray Bodrum, Yelken SPA&Wellness Hotel, Ambrosia Hotel, Voyage Türkbükü, Hekimköy Tatil Sitesi, Clup Flipper, Ortakent Lighthouse Hotel, TT Hotels Bodrum İmperial, KadIkale Resort, Club Armonia Bodrum Evleri, Aktur Apart Doria Plajı, Aktur Residence Mavi Plaj, Aktur Bitez, Sea Garden-1, Bardakçı Koyu Azka Otel, Voyage Bodrum, Yalıkavak Halk Plajı, Turgutreis Günbatımı Plajı, Işıl Kulüp, İsis Hotel, Bodrum Park Resort, Noa Bodrum Beach, Latanya Beach Resort Hotel, Scala Fink Beach, Seaside Otel, Club Müskebi, Önderhan Beach Club, Sea Garden-II, Wow Bodrum Resort, Ortakent Halk Plajı, Kefaluka Resort, La BLanche Resort Spa&Resort, Kumbahçe Halk Plajı, Golden Age Hotel, Cactus Mirage Family, Cactus Fleur Beach, Xuma Beach, Forever Club, Çayıraltı Halk Plajı, Bölme Halk Plajı, Palmalife Resort&Spa, Bitez Halk Plajı, Armonia Holiday Village&Spa, Xanadu Island Hotel, Palmiye Tatil Köyü, Green Beach, Yasmin Bodrum Resort, Royal Asarlık Beach, Highliht Hotel, Vera TMT Resort, Rixos Premium, Golden Savoy, Clup Blue Dreams, Voyage Toba, Charm Beach Hotel, Vera Aegean Dream Resort, Billurkent Devremülk Villaları,

DATÇA:Perili Bay Resort&Spa, Taşlık Plajı, Kumluk Plajı, Aktur tatil sitesi, Aktur Kamping, Aktur Kurucabük, Hastanealtı Plajı.

FETHİYE:Kumburnu Halk Plajı, Hotel meri, Hillside Beach Club, Suncity Beach Club, Blue Point Club, Liberty Hotels Lykia, Majesty Club Tuana Park, Belceğiz Halk Plajı.

MARMARİS:Marmaris Belediye Halk Plajı, Grand Yazıcı Mares, Angel’s Peninsula, Maris Bach, Munamar Beach Hotel, Turunç Halk Plajı, Poseidon Hotel, D-Resort Grand Azur, Grand Yazıcı Marmaris Place,Fantasia Hotel, Pamucak Halk Plajı, Martı La Perla, D-Hotel Maris The Bay Plajı, Palmetto Resort Hotel, Palmetto Beach Hotel, Grand Yazıcı Club Turban, Hotel Aqua, Martı Resort, Turunç Otel, TT Hotel’s Marmaris İmrperial, Club Mistral Martı Marina Halk Plajı.

ORTACA:SARÇED Plajı, TT Hotel’s Sarıgerme İmperial, İberotel sarıgerme, Robinson Club Sarıgerme Park,Hilton Dalaman Sarıgerme Resort&Spa

ULA:Akyaka Plajı.

MARİNALAR:

Bodrum: Doğuş Turgutreis Marina, Milat Bodrum Marina, Palmarina Bodrum

Fethiye: Doğuş Marina Göcek ve Ece Marina.

Marmaris: Martı Marina ve Netsel marina.

Mavi Bayraklı Yatlar: Bakı, Be Relax, Fontana, Let it b M, Palmalife ve Psamatya.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.