Marmaris'te kapak toplama kampanyası

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve MENDER işbirliğiyle engelliler için akülü sandalye alınması için okullara mavi kapak toplama kutuları yerleştirilecek.Marmaris Engelliler Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Eğitim ve...

Marmaris'te kapak toplama kampanyası

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve MENDER işbirliğiyle engelliler için akülü sandalye alınması için okullara mavi kapak toplama kutuları yerleştirilecek.

Marmaris Engelliler Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Eğitim ve Kültür Derneği (MENDER), İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, ihtiyaç sahibi engelliler için akülü tekerlekli sandalye almak için okullara kutular yerleştirilerek kapak toplama kampanyasını başlattı. MENDER Başkanı Şennur Ünlü ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan Engelli Kafe'de basın toplantısı yaparak, kampanyayla çocuklara engelli bilincinin yerleştirilip, çok önemli bir projeye destek vereceklerini söylediler.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle ortak başlatılan kampanya hakkında bilgi veren MENDER Başkanı Şennur Ünlü, “Dernek olarak kapak toplama kampanyası başlattık. Bu sadece mavi kapaklar değil, her türlü kapağı kapsıyor. Kapak kutularını okullara koyarak hem kapak toplayacağız, hem de çocuklarımıza engelli bilincini yerleştireceğiz. Toplanan kapaklarla da akülü tekerlekli sandalye alacağız. Bu konuda okullarda bu kampanyayı başlatmak için dilekçe verdik ve olumlu karşılandı. Yarından itibaren Milli Eğitim Müdürlüğünün göstereceği okullara kutuları yerleştireceğiz. Bunun yanında ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan bu kampanyayı köy okullarına da başlatalım dedi ve köy okullarında da bu kampanyayı yapacağız. Bu kampanya sonucunda 10 - 16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftasında en çok kapak toplayan okula dernek olarak bilgisayar vereceğiz” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan da yaptığı açıklamada," Engellilerimiz için belli gün ve haftalarda değil yılın her günü bir şeyler yapmak için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Çünkü yaşayan her insan bir engelli adayı. Bu kampanyanın öğrencilerden başlaması çok önemli. Çocuklarımız çok önemli bir kampanyanın içinde olacaklar ve engelli bilinci oluşacak” dedi.

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.