Marmaris’te Girişimcilik Eğitimi seçmeleri

KOSGEB Muğla Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde kendi işini kurmak isteyenlere yönelik verilecek olan “Uygulamalı Girişimcilik...

Marmaris’te Girişimcilik Eğitimi seçmeleri

KOSGEB Muğla Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde kendi işini kurmak isteyenlere yönelik verilecek olan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” için seçmeler Marmaris Esnaf Odası’nda yapıldı.

19 Kasım - 29 Kasım tarihleri arasında Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığının Eğitim ve Hizmet Binasında yapılacak olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine 150 kişi başvurdu. 30 Kişinin katılacağı eğitim programına, Muğla KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Uygar Köse, Eğitici Nurhan Keleş ve Esnaf Odaları Birliği KOSGEB Temsilciliği yetkilisi İsmail Deveci’den oluşan komite tarafından mülakat ile belirlendi.

Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracakları işletmelerin başarı düzeylerini artırmak amacıyla, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi hakkında mülakat öncesi KOSGEB Muğla Hizmet Merkezi Müdürü Uygar Köse tarafından yapılan bilgilendirmede, uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin toplam 70 saat süreceği belirtildi.  Köse, eğitimi başarı ile tamamlayıp kendi işini kurarak KOSGEB’e yeni yeni Girişimcilik Desteği kapsamında iş planını sunan ve iş planı kabul edilen girişimcilere, işletme kuruluş giderleri için 3 Bin TL’ye kadar, kuruluş dönemi makine teçhizat ve ofis donanımı giderleri için 15 Bin TL’ye kadar ve elektrik, su kira, internet-telefon, işçi vb. aylık işletme giderleri için 12 Bin TL’ye kadar geri ödemesiz destek verileceğini ifade ederken,  destek oranının yüzde 60 kadın ve engelli girişimciler için ise yüzde 70 olduğunu, işyerine sabit yatırım kapsamında makine teçhizat almak isteyen girişimcilere de 0 faiz 70 Bin TL’ye kadar geri ödemeli destek verilebileceğini söyledi.

 

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.