Marmarisli İşadamına “Onursal Mükemmeliyet” nişanı

İngiltere'nin Marmaris Fahri Konsolosu Doğan Tugay, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth tarafından Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Nişanı ile ödüllendirildi.İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada,...

Marmarisli İşadamına “Onursal Mükemmeliyet” nişanı

İngiltere'nin Marmaris Fahri Konsolosu Doğan Tugay, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth tarafından Britanya İmparatorluğu Onursal Mükemmeliyet Nişanı ile ödüllendirildi.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, 20 yıldır Marmaris'te Fahri Konsolos olarak görev yapan Tugay'ın ilçede yaşayan İngiliz vatandaşları için sunduğu hizmetler ve İngiltere-Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için uzun yıllardır yürüttüğü çabalar nedeniyle bu ödüle layık görüldüğü belirtildi. Açıklamada, Doğan Tugay'ın ayrıca geçen yılki olaylar sırasında Libya'da bulunan İngilizlerin tahliyesi konusunda da Türk hükümeti ve Marmaris'teki yerel makamlarla birlikte çalışarak önemli rol oynadığı ifade edildi.İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway de, Tugay'ın bu ödülü almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve ödülü Tugay'a bu yılın sonuna doğru kendisinin takdim edeceğini söyledi.

Fahri Konsolos Tugay yaptığı açıklamada; "Kraliçe II. Elizabeth’e beni bu yüksek onura layık gördüğü için teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca, sadece ülkedeki Türk vatandaşlarına değil Britanyalılara da yardım ederek Libya’dan tahliyelerinde hayati bir rol oynayan Türk Hükümetine de teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bu konudaki kişisel çabalarından ötürü Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’a, Ulaştırma ve İletişim Bakanı Binali Yıldırım’a ve ekibi her şeyi mümkün kılmak için yorulmaksızın ve büyük bir etkinlikle çalışan Muğla Valisi Sayın Fatih Şahin’e içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu insani kurtarma çalışmasının bir parçası olmaktan büyük bir sevinç duydum. Bir arada çalışarak bölgede ve dünyada barışın sağlanması için gösterdiğimiz çabaları sürdürmeliyiz. İnsani gereksinimler ırk, siyaset, etnik artalan ve dini inanç ayrımı gözetmez ve dolayısıyla bizler de birbirimize karşı daha hoşgörülü ve anlayışlı olmak için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız” dedi.

Bu haber toplam 105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.