Marmaris Kültür ve Sanat Evi açıldı

Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi, ünlü tiyatrocu Müjdat Gezen ve Ankara Barosu Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun katılımıyla açıldı.Bine yakın öğrenciye eğitim imkanı sağlayan Kültür Evi'nin açılış kurdelesini...

Marmaris Kültür ve Sanat Evi açıldı

Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi, ünlü tiyatrocu Müjdat Gezen ve Ankara Barosu Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'nun katılımıyla açıldı.

Bine yakın öğrenciye eğitim imkanı sağlayan Kültür Evi'nin açılış kurdelesini Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Müjdat Gezen, Metin Feyzioğlu ve Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral  birlikte kesti. Açılışa Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, Turunç Belediye Başkanı Ali Fuat Fidan , Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli, Marmaris İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya’nın yanı sıra oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yıllarca meyve-sebze ve balık hali olarak hizmet veren Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi, açılışa gelen konuklardan da tam not aldı. Kentte önemli bir boşluğu dolduran Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi'nde, 560 kişi ücretsiz kurslardan,342 kişi de Müjdat Gezen Sanat Merkezi kurslarından faydalanıyor.

Açılış töreninde konuşan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, " Çok büyük bir eksiklikmiş daha şimdiden bine yakın kişi buradan yararlanıyor, yüzlerce kişinin de talebine cevap veremiyoruz. En kısa zamanda çok daha büyük kültür merkezi yapmak hedeflerimiz arasında. Yaptığımız işlerin temelinde kamu hizmeti adına hepimizin daha çağdaş bir noktaya getirilmesi, kent yaşayanının daha mutlu olması, gelen misafirlerimize Marmaris'in tercih edilir bir turizm kenti olması yatıyor. Çalışmalarımıza bu güne kadar devam ettik, bundan sonra da devam edeceğiz. Marmaris Belediyesi Kültür Ve Sanat Evi'ni usta sanatçı Müjdat Gezen'in ismiyle taçlandırmanın da onurunu yaşıyoruz" dedi.

Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral da, "İnanıyorum ki Kültür ve Sanat Evi'nin açılışıyla Marmaris'in kültür ve sanat hayatındaki eksikleri gidermek için yakalama fırsatı bulacağız. İnanıyorum ki, önümüzdeki günlerde de her türlü sahne sanatını sergilenebildiği bir kültür hizmet binasına en kısa sürede erişiriz. Marmaris'i turizm kentinin ötesinde kültür kenti yapma hedefine de ulaşmış oluruz" diye konuştu.

Açılış töreninin onur konuğu Müjdat Gezen, kendisi için hazırlanan vido gösterisinin ardından kürsüye çıkarak Marmarisliler'e seslendi. Gezen, " Bu kültür merkezini yaptığı ve beni onurlandırdığı için Başkan Ali Acar ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesiyle Kültür Evi'ni gezme fırsatı bulan konukları, sınıflarda öğretmen ve öğrenciler karşıladı. Konuklar daha sonra galerilerdeki İstanbul Modern Sanatlar Müzesi'nin "Ekim Geçidi 11" Marmaris Fotoğraf Dostaları Derneği'nin " MARFOD Katalog 2012" ve Abdullah Turan'ın "Işıkla Dokunan Zaman" isimli sergilerini gezdi. Ardından Marmarisli Yazar Cevat Doğudan'ın "Ve Sara Ve Karl Ve Sami" isimli kitabının tanıtım ve imza günü gerçekleştirildi.

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.