Mangal için çıktılar mahsur kaldılar

Köyceğiz ilçesi Ağla köyü yakınlarında Sandras dağına piknik yapmak için çıkan 5 kişi mahsur kaldı. Jandarmadan yardım isteyen grup, 3 saat sonra kurtarıldı.23 Aralık Pazar günü Marmaris’ten Sandras dağına piknik yapmak...

Mangal için çıktılar mahsur kaldılar

Köyceğiz ilçesi Ağla köyü yakınlarında Sandras dağına piknik yapmak için çıkan 5 kişi mahsur kaldı. Jandarmadan yardım isteyen grup, 3 saat sonra kurtarıldı.

23 Aralık Pazar günü Marmaris’ten Sandras dağına piknik yapmak için çıkan 2’si kadın, 1 ‘i çocuk 5 kişilik grubun bulunduğu araç, saat 14.00 sıralarında Ağla köyünden yaklaşık 8 kilometre sonra karlı bölgede kara saplandı. Tipi ve aşırı sisin bulunduğu bölgede mahsur kalan grup Jandarmayı arayarak yardım istedi. Ağla köyü muhtarı Osman Duran ile birlikte 2 kişi daha mahsur kalan grubu aramak üzere araçla bölgeye gitti; ancak onlar da kara saplandı.

Daha sonra bölgeye giden ekipler, mahsur kalanları kurtardı. Tipi ve kar altında 3 saati aşkın süre mahsur kalan grup, köy kahvesinde bir süre dinlendi; soba başında ısındı.

Dağda mahsur kalanlardan Murat Işık,  “Sürekli bölgeye bu sefer orası biraz çukurdu bu sefer düştük. Çok yoğun sis ve kar var. Jandarmadan yardım istedik, orman müdürümüze ulaştık arkadaşlar geldi bizi kurtardılar. Yaklaşık çağrımızdan sonra 3 saatte bize ulaşabildiler” dedi.

Ağla Muhtarı Osman Duran ise, “Kaymakamımız bizi aradı, arkadaşlarla birlikte biz de alıştık artık. Ben kendim de ormanda çalıştığım için her yeri biliyorum. Yukarıda yarım metreye yakın kar var, tipi var, o yönden zorluk çekiyoruz. Oraya gidince biz de saplandık biraz uğraştık. Buraya yaklaşık 8 kilometrelik bir mesafe” diye konuştu.

Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici, Ağla köyünden Sandras Dağı'na giden grubun kar yağışı ve tipi nedeniyle geri dönemeyerek araçlarının kara saplanması nedeniyle mahsur kaldıklarını belirterek, telefonla yetkililere ulaşıp yardım istemeleri üzerine harekete geçtiklerini belirtti. Yücel Gemici, “İlk etapta köy Muhtarı ve köylüler bölgeye hareket etti. Ardından Jandarma olay yerine doğru hareket etti. Ayrıca her hangi bir olası durum karşısında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile AKUT ekiplerini de hazır beklettik” dedi.

Ağla dağında yaklaşık 2 hafta önce bu sefer 14 kişilik bir grup mahsur kalmıştı. Dağa çıkan Muğla Üniversitesinden 14 kişilik grup, tipinin bastırması sonucu mahsur kalmış, geniş çaplı düzenlenen bir arama kurtarma çalışması sonucu grup üyeleri kurtarılmıştı.

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.