Mandalina Peyniri yaptılar

Gazozu, kolonyası, lokumu, reçeli derken şimdi de Bodrum Mandalinası’ndan tatlılar, dolmalar ve hatta peynir yapıldı.Bodrumlu küçük girişimciler tarafından üretilen yiyecekler şenliğe katılan vatandaşların beğenisine sunuldu....

Mandalina Peyniri yaptılar

Gazozu, kolonyası, lokumu, reçeli derken şimdi de Bodrum Mandalinası’ndan tatlılar, dolmalar ve hatta peynir yapıldı.

Bodrumlu küçük girişimciler tarafından üretilen yiyecekler şenliğe katılan vatandaşların beğenisine sunuldu. Mandalinadan yapmadığını bırakmayan Fadime Aslan, "Tezgahımızda mandalina dolmamız var. İlk kez yapıyoruz biz bunu. Geçen yıl da yapmıştık ama bu kez kabuğu ile birlikte yiyebiliyorsunuz. Çok lezzetli değişik bir tat oldu. Mandalina tatlısı yaptık yine kaymaklı. Mandalinanın ekşisini yaptık, nar ekşisi, limon ekşisi gibi, her istediğiniz yemekte kullanabilirsiniz. Mandalinadan Osmanlı şerbeti yaptık, mandalinalı ekmek yaptık, mandalinalı peynir yaptık. Mandalinalı ürünlerimiz çok çeşitli. Turunç ekşisi, greyfurt ekşisi ve reçelleri, marmelatları bunu tamamlıyor. Bizim tek istediğimiz bütün turunçgillere sahip çıkılması. Şuanda Bodrum’da mandalina ve turunçgiller çok değer kaybetti. İnsanların buna sahip çıkmasını istiyoruz." dedi.

Tatlılar tam not aldı

Bodrum mandalinasından reçel, Osmanlı şerbeti, mandalina ekşisi, mandalina marmeladı, mandalina kabuğu salamurası, mandalina dolması yanı sıra portakal marmeladı, portakal kabuğu reçeli, bergamot reçeli, limon kabuğu reçeli, greyfurt ekşisi ve turunç ekşisi yapan Fadime Aslan'a teşekkür eden Başkan Mehmet Kocadon "Özellikle Fadime Hanımın yapmış olduğu Bodrum mandalina dolmasına hem şaşırdım, hem de çok beğendim. Tadı gayet güzel, hatta bu yemeği değişik tatlara karşı merakı olan anneme götüreceğim. İlk defa böyle bir tatla karşılaştım. Bodrum mandalinasından üretilen alternatif ürünleri piyasaya sürmek, bizim yıllarca yaptığımız bir çalışma. Fadime Hanım da mandalina salamurasından, ekşisine kadar, hatta şerbetine kadar bunları başarmış. Bodrum'da az sayıda kalan narenciye bahçelerimizin beyaz binalara yenik düşmemesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu çalışmalarımızın arasına Bodrum Belediyesi Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Fadime Hanım'ın yapmış olduğu ürünleri de katacağız. Bodrum mandalinasına verdiği değer için, turunçgillerden el emeği ile yaptığı bu tatlar için kendisini kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Ayrıca Bodrum Belediyesi olarak yerel değerlerimize bağlı kalarak ev hanımlarımızın ürettikleri el emeklerine de kapımız açık ve onlara elimizden gelen destekleri vermeye devam edeceğiz" dedi.

 

Bu haber toplam 145 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.