MANDALİNA AĞACININ KİRASI 100 TL

Marka tescili yapılmış Bodrum Mandalinası’nın ağaçlarında kiralama dönemi başlıyor. 50 ila 100 TL arasında ücret ödeyerek kiralama yapan vatandaşlar üretimi takip edebilecekler, ağaçlarının altında piknik yapabilecekler.Bodrum...

MANDALİNA AĞACININ KİRASI 100 TL

Marka tescili yapılmış Bodrum Mandalinası’nın ağaçlarında kiralama dönemi başlıyor. 50 ila 100 TL arasında ücret ödeyerek kiralama yapan vatandaşlar üretimi takip edebilecekler, ağaçlarının altında piknik yapabilecekler.

Bodrum ilçesindeki Mandalina ağaçları kiralanmaya başlıyor. Bodrum’un Bitez Beldesi’nde bulunan Mandalina bahçesindeki yüzlerce ağaç, yılda 50 ile 100 kilogram arası ürün alacak şekilde 100’er liradan kiraya verilecek. Bitez’deki Mandalina üreticilerini sevindiren bu haber, bu yıl 12 ocak 2014 tarihinde kiralanmaya başlayacak.

Bitez mevkisindeki dönümlerce arazide kurulu mandalina bahçelerinde, binlerce Mandalina ağacı bulunuyor. Bu ağaçlardan şimdilik yüz adadedini kiraya vereceklerini belirten Bodrum Mandalina Meclisini oluşturacak Erman Aras ile Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez; üreticiyi sevindirecek haberi hafta sonu Bitez Mandalina Festivalinde açıklayacakları belirtildi.

Kiralama dönemi başlıyor

Bodrum Kent Konseyi adına Bodrum Mandalina Meclisinini kuracak olan Erman Aras; “ Bu yıl ilk defa Mandalina festivalinde stratı verilen Mandalina ağaçlarının kiralanması pek yakında gerçekleşecek. Bodrum bir tarihi olayı yaşıyor ve bu tarih ile birlikte, bir milat olacak. Deniz kum güneş turizmine alternatif aslında Bodrum’un gerçek turizmi de böylece canlanmış olacak. Mandalina bahçelerindeki ağaçlar numaralandırmak sureti ile, bahçe sahipleri ile yapılan anlaşma sonucunda, 2014 yılı itibariyle 100 TL ye bir ağacın kiralanması mümkün olabilecek. Önümüzdeki yıldan itibaren tüm Bodrum yarımadasında uygulanmaya geçmesini temenni ettiğimiz kiralama olayının ilk olarak temellleri Bitez beldesinde atılacak. Uygulamanın bir çığır açacağını ve Türkiye de de büyük ses getireceğini de düşünüyoruz” dedi.

Çocuklara da öğretici olacak

Bodrum’dan Dünyaya mandalina sloganı adı altında, Bitez’deki mandalina ağaçlarımız kiralanarak tüketiciye ulaşacak ve bu kiralama yönteminide, Bodrum Kent Konseyi bünyesinde kurulacak olan Bodrum Mandalina Meclisi organize edecek diyerek sözlerine başlayan İbrahim Çömez, “Bahçeler Bodrum yarımadasında bir çok bölgede bulunmakta, fakat uygulamaya ilk olarak Bitez’den başlayacağız. Şehirlerde yaşam gitikçe zorlaşmaya başladı. İnsanlar yeşil ve huzuru arar oldular. Yarımadamızın en güzel beldelerinden olan Bitez’de şehir stresinden uzak, bu stresin azalmasına katkı sağlayabilir miyiz?’ düşüncesinden yola çıkarak, ağaçlarımızdan bir bölümünü belde sakinleri ile kararlaştırarak kiraya vermeyi düşündük. En azından başta şehirde büyüyen çocuklarımızın mandalinanın ağaçta mı, yerde mi yetiştiğini gelip görmesini de istedik. Kiralayan, ailesiyle ağacının gölgesinde piknik yapabilecek, onun bakımıyla ilgilenebilecek, ürününü kendisi hasat edebilecek. Yani yiyeceği Mandalinayı , dalından kendisi koparacak. Ağaç bir yıl kiralayana ait olacak. İstedikleri zaman gelip ziyaret edebilirler. Bir ağaçtan 50 - 100 kilogram çıkan mandalinayı da ister dağıtırlar isterse kolileri ile götürebilirler. Böylece Bodrum Yarımadasının vitrinini hep beraber el ele vererek bu şekilde de Dünyaya tanıtacağız” dedi.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.