Makine ve ekipman desteği başvuruları başladı

Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nce kabul edilmeye başlanan 2013 yılı Makine ve Ekipman Destekleme başvurularının 22 Temmuz tarihine kadar devam edeceği bildirildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe...

Makine ve ekipman desteği başvuruları başladı

Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nce kabul edilmeye başlanan 2013 yılı Makine ve Ekipman Destekleme başvurularının 22 Temmuz tarihine kadar devam edeceği bildirildi. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergün Akdeniz, yaptığı açıklamada; “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında makine ve ekipman alımlarının desteklemesinden faydalanmak isteyenler için 2013 yılı hibe başvuruları başladı.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülmekte olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı 26 Haziran 2013 tarih ve 28689 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2013/27 No’lu Tebliğ ile yürürlüğe girdi. Buna göre; Anıza doğrudan ekim makinesi, Arıcılık makine ve ekipmanı, Balıkçı gemilerinde soğuk depo, Balya makinesi, Biçer bağlar, Biçerdöver ürün hasadında kullanılan GPS ve dane ölçer, Canlı balık nakil tankı, Çayır biçme makinesi, Çeltik fide dikim makinesi, Çiftlik gübresi dağıtma makinesi, Dal parçalama makinesi, Diskli tırmık, El traktörü, Fındık toplama makinesi, File sisteminin kurulması Güneş kolektörü, Mibzer, Motorlu tırpan, Pamuk toplama makinesi, Pancar söküm makinesi, Patates söküm makinesi, Pülverizatör, Sap parçalama makinesi, Sap toplamalı saman makinesi, Silaj makinesi, Sıra arası çapa makinesi, Su ürünlerinde buzlama makinesi, Su ürünleri için kuluçka dolabı, Süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, Tambur filtre, Taş toplama makinesi, Toprak frezesi, Yem hazırlama makinesi, Zeytin hasat makinesi olmak üzere toplam 34 yatırım konusunda KDV hariç Hibeye Esas yatırım tutarının, Gerçek Kişiler için mal başına 50 bin TL ve tüzel kişiler için mal başına 100 bin TL’nin yüzde 50’si hibe desteği olarak verilecektir. Bakanlık tarafından oluşturulan güncel çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmak şartıyla gerçek kişiler ve tüzel kişilikler kuruluş tüzük ve sözleşmelerinde belirtilen çalışma konuları ile ilgili olarak yukarıda belirtilen yatırım konularından yararlanmak üzere başvuru yapabilir. Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilir. Referans fiyatlar içinde kalmak şartıyla, hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için KDV hariç 50 bin TL, tüzel kişiler için KDV hariç 100 bin TL’yi geçemez. Başvurular 26 Haziran 2013 tarihi itibariyle başlamış olup, 22 Temmuz 2013 günü mesai saati bitiminde son bulacaktır. Programdan yararlanmak isteyenler, müracaatlarını İl veya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yapacaklardır” dedi.

Bu haber toplam 126 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.