Makinalı Dayıbaşı işbaşında
Milas Ziraat odası Başkanı İsmail Atıcı, “Makineli Dayıbaşı” adını verdiği ilçedeki ilk traktörlü pamuk hasat makinesinin çalışmalarını yerinde inceledi.Milas’ta adaha önce Dayıbaşılara bağlı pamuk işçilerinin...
Milas Ziraat odası Başkanı İsmail Atıcı, “Makineli Dayıbaşı” adını verdiği ilçedeki ilk traktörlü pamuk hasat makinesinin çalışmalarını yerinde inceledi.
Milas’ta adaha önce Dayıbaşılara bağlı pamuk işçilerinin yaptığı pamuk hasadı bu yıl bölgedeki 4 makineye ilave edilen ilk traktörlü pamuk hasadı makinesi ile yapılmaya başlandı. İlk hasadı yapan ve aldığı makineye “Makinalı Dayıbaşı” adını veren üretici Ali Osman Menteşe’nin hasat çalışmalarını yerinde inceleyen Milas İlçe Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, pamuk üreticilerinin sorunlarını paylaştı.
Pamuk hasat sezonunun bereketli geçmesini dileyen Başkan Atıcı, "2012 pamuk hasat dönemi Milas'ta şu günlerde başladı. Kendiliğinden değil de traktör çekimiyle yapılan bir makinenin deneme çalışmalarını izliyoruz. Pamuktaki genel sıkıntı sürüyor. Çünkü bildiğimiz ve hesapladığımız kadarıyla pamuk maliyetleri ile pamuk satış fiyatlarının hemen hemen eşdeğer. Bu nedenle pamuk üreticimizin sıkıntısı had safhada. Bu kadar makine üretimi yapmışken, maliyeti düşürmüşken, pamukta şu an itibarıyla para kazanma şansı yok. Bunun dikkate alınması gerekiyor" dedi.
Gübre ve mazot fiyatlarında düzenlenme yapılmasını isteyen Atıcı, “gübreye ve mazot girdilerindeki yüksek fiyatların da mutlaka devlet tarafından dişe dokunur şekilde aşağı çekilmesi lazım. Gerçi desteklemeler var, ama bunlar beşte biri oranında. Yani çiftçi kullandığı gübrenin, kullandığı mazotun beşte birini devletten alıyor. Geri kalan beşte dördünün kendi kaynaklarıyla karşılamak zorunda kalıyor" diye konuştu.
Bu haber toplam 171 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.